Dvadeset drugi dan aprila, koji se u svetu obeležava kao Dan planete Zemlje, na Fakultetu zdravstvenih, pravnih i poslovnih studija obeležen je u petak, 21. aprila, takmičenjem srednjoškolaca u rešavanju studije slučaja.

DSC_0426

Takmičilo se ukupno 11 timova iz sledećih škola:

  • Srednja ekonomska škola „Valjevo“
  • Srednja škola „11. septembar“ Lajkovac
  • Srednja medicinska škola „Dr Miša Pantić“ Valjevo
  • Srednja poljoprivredna škola sa domom učenika „Valjevo“
  • Valjevska gimnazija i
  • Srednja tehnička škola „Ub“

Takmičenje Dan planete

Globalna tema ovogodišnjeg 22. aprila je ekološka i klimatska pismenost, sa ciljem da je stekne svaki srednjoškolac na svetu.

DSC_0495

Učenici su imali zadatak da svojim predlozima, uklapajući se u određeni budžet, daju kreativna i izvodljiva rešenja problema vezanih za životnu sredinu i ekologiju svog grada. Mogli su se čuti brojni dobri predlozi ekološkog unapređenja koji su podrazumevali i principe i ciljeve održivog razvoja.

Fakultet zdravstvenih, pravnih poslovnih studija, Valjevo

Žiri su činili Vesna Srećković, Grad Valjevo, Aleksandar Mitrović, NLB banka, kao i deo organizatora takmičenja Katarina Plećić, nastavnik i Ivana Damnjanović, docent Fakulteta zdravstvenih, pravnih i poslovnih studija.

Fakultet zdravstvenih, pravnih poslovnih studija, Valjevo

Za pobednički tim proglašen je tim učenika Srednje medicinske škole, koji se takmičio pod imenom „Bistri potok“, a činili su ga Jelena Rulić, Rada Ranković, Đorđe Dobrisavljević i Stefan Marković.

Fakultet zdravstvenih, pravnih poslovnih studija, Valjevo

Čestitamo svim učesnicima takmičenja koje je i zvanično registrovano kao događaj posvećen obelezavanju Dana planete na sajtu organizacije World Day Network.

Više fotografija sa takmičenja možete pogledati u Galeriji sajta i na Fejsbuk stranici Fakulteta.

Fakultet zdravstvenih, pravnih poslovnih studija, Valjevo