Naučna konferencija MREŽA 2015, u organizaciji Poslovnog fakulteta Valjevo Univerziteta Singidunum, održaće se od 22.- 23. maja 2015. godine, sa temom Umrežavanje, nauka, primena – NETworking, Science and Application (NETSA). 

 

Program konferencije MREŽA 2015 se realizuje kroz plenarna predavanja i u okviru tematskih sekcija koje obezbeđuju razmenu ideja i razmatranje relevantnih pitanja kroz susrete istraživača iz akademske zajednice i prakse, iz zemlje i inostranstva. Konferencija posebnu pažnju posvećuje mladim istraživačima i studentima organizovanjem posebne studentske sesije. Cilj konferencije je da okupi eksperte, naučnike, privrednike, istraživače i studente koji se bave informacionim tehnologijama i njihovom primenom u svim oblastima koje su od interesa za brži i uspešniji razvoj sredine u kojoj živimo.

 

Na ovogodišnjoj konferenciji, pored učesnika iz Srbije, očekuju se i učesnici iz inostranstva – za sada su najavljeni učesnici iz SAD, Slovačke, Slovenije, Nemačke, Crne Gore, Holandije i Bosne i Hercegovine.

 

I ove godine, kotizacija će za sve učesnike će biti besplatna.

 

Prilikom definisanja tema, vođeno je računa o usklađenosti sa utvrđenim prioritetima Strategije naučnog i tehnološkog razvoja Republike Srbije za period od 2010. do 2015. godine, koja se u osnovi bazira na brzom i jakom opredeljenju za ekonomiju znanja i razvoj tehnološkog i naučnog kapaciteta zemlje.  Obzirom na interdisciplinarni karakter, koji podrazumeva ključne oblasti našeg društva sa posebnim akcentom na informacione i Internet tehnologije i njihovu primenu, tematske oblasti konferencije su:

 

1. Informacione tehnologije 5. Preduzetništvo 9. Psihologija
2. Ekonomija 6. Inteligentni sistemi i poslovno odlučivanje 10. Softverski inženjering
3. Menadžment 7. Internet marketing 11. Komunikacioni sistemi
4. Elektronsko poslovanje 8. Pravo 12. Obrazovanje