U nastavku obeležavanja meseca zdravlja i Međunarodnog dana sestrinstva, u četvrtak, 10. maja 2018. godine na Fakultetu zdravstvenih, pravnih i poslovnih studija su održana dva predavanja na temu zdravlja.

Predavanje Jokić, Dan sestrinstva 2

Prof. dr Zoran Jokić, rukovodilac studijskog programa Sestrinstvo našeg Fakulteta, Nikola Savić i Zorica Vuletić, nastavnici zdravstvene nege srednje medicinske škole „Dr Miša Pantić“, održali su predavanje na temu Reproduktivno zdravlje i prevencija polno prenosivih bolesti, kome je prisustvovao veći broj srednjoškolaca i učenika viših razreda osnovnih škola. Ovo predavanje bilo je i deo programa kojim Srednja medicinska škola „Dr Miša Pantić“ iz Valjeva obeležava 65 godina postojanja.

Predavanje Jokić, Dan sestrinstva 3

Istog dana, za studente studijskog programa Sestrinstvo i sve zainteresovane građane predavanje na temu Problemi osteoporoze održala je doc. dr Olgica Ranković, načelnica Službe fizikalne medicine i rehabilitacije Opšte bolnice Valjevo i profesor studijskog programa Sestrinstvo našeg Fakulteta.

Predavanje Olgica 2

Ovim predavanjima je simbolično obeležen Međunarodni dan sestrinstva, profesije za koju se ove godine opredeljuje treća generacija studenata. Ovaj datum se obeležava u znak sećanja na medicinsku sestru Florens Najtingejl koja je rođena je 12. maja 1820. godine u Firenci i celog života se borila za unapređenje svoje profesije i prava žena. Upravo ona se smatra začetnicom modernog sestrinstva.

Predavanje Olgica 1

12. maj - dan sestrinstva