Zdravstvena nega cover

O studijskom programu

Fakultet zdravstvenih i poslovnih studija akreditovao je novi studijski program Zdravstvena nega. Osnovne strukovne studije trajaće 3 godine i omogućiće studentima da steknu 180 ESPB bodova i zvanje Strukovna medicinska sestra.

Tokom studija studenti će se upoznati sa predmetima koji će ih uvesti u svet zdravstvene nege kao stručne oblasti. Biće im predstavljene različite dimenzije zdravstvene nege, oblasti istraživanja, kao i primenjene metode.

Svaka od specijaliziranih oblasti unutar zdravstvene nege će biti detaljnije razmatrana kako bi studentima omogućila dublje razumevanje. Ovaj program će omogućiti studentima da razviju duboko razumevanje veze između kvalitetne zdravstvene nege i dobrobiti pacijenata, te će ih pripremiti za kvalifikovan rad u različitim zdravstvenim ustanovama i okruženjima.

O fakultetu

Akreditacije

Zvanje

Nakon završetka studija studenti stiču 180 ESPB i zvanje Strukovna medicinska sestra.

Zašto studirati zdravstvenu negu

Studiranje zdravstvene nege pruža izuzetne profesionalne mogućnosti i doprinosi društvu na više načina:

  1. Značajan doprinos zdravstvenom sistemu: Zdravstvena nega igra ključnu ulogu u očuvanju i unapređenju zdravlja ljudi. Kroz svoj rad, medicinske sestre i tehničari pomažu u dijagnostikovanju, lečenju i brizi za pacijente, čime direktno doprinose funkcionalnosti zdravstvenog sistema.
  2. Karijerne mogućnosti: Diplomirani zdravstveni radnici imaju širok spektar mogućnosti za zapošljavanje. Mogu se zaposliti u bolnicama, klinikama, domovima za negu, javnom zdravstvu, prosveti i kao i drugim sektorima, što predstavlja priliku za pronalaženje posla koji se najbolje uklapa u vaše interese i veštine.
  3. Stalna potreba za zdravstvenim radnicima: Zdravstvena industrija je kontinuirano rastuća oblast. Sa starenjem stanovništva i sve većim zahtevima za zdravstvenom negom, postoji konstantna potreba za obučenim profesionalcima koji će pružiti visokokvalitetnu negu pacijentima.
  4. Timski rad: Zdravstveni radnici često rade u timovima, sarađujući sa lekarima, terapeutima i drugim stručnjacima kako bi osigurali sveobuhvatnu negu pacijentima. Ovo stvara priliku za razvoj veština komunikacije, saradnje i rešavanja problema.
  5. Kontinuirana edukacija: Medicinska nauka i tehnologije neprestano napreduju. Studiranje zdravstvene nege pruža priliku da se kroz kontinuiranu edukaciju prate najnovija saznanja i tehnike, čime se osigurava visok standard nege i sigurnosti pacijenta.

Studiranje zdravstvene nege pruža izazovne, ali izuzetno nagrađujuće karijerne puteve. Ova profesija direktno doprinosi dobrobiti pacijenata i društva u celini, dok istovremeno omogućava lični i profesionalni razvoj.

Zdravstvena nega 1

Predmeti

Raspored predmeta po semestrima i godinama studija OSS Zdravstvena nega – raspored predmeta

 

Prezentacija

Fakulteta zdravstvenih i poslovnih studija Univerziteta Singidunum

Prijave u toku

Za učenike koji su tokom srednje škole bili odlični pripremili smo posebne pogodnosti prilikom upisa u vidu budžetskog načina studiranja.

Onlajn prijava

Onlajn prijava

Na našem sajtu popunite onlajn prijavu i odaberite studijski program za koji se prijavljujete.

Poslaćemo Vam sve informacije i smernice o predupisu i materijale potrebne za polaganje prijemnog ispita.

Prijemni ispit se sastoji od testova na kojima kandidati mogu osvojiti najviše 60 bodova.

Prijemni ispit I

Prijemni ispit za poslovne studije

Za studijski program Ekonomija (Finansije i računovodstvo / Marketing i psihologija) pitanja su iz oblasti opšte kulture i informisanosti, ekonomije i marketinga.

Za studijski program Poslovni softverski sistemi pitanja su iz oblasti opšte kulture i informisanosti i informatike.

Za studijski program Menadžment zdravstvenog i velnes turizma pitanja su iz oblasti opšte kulture i informisanosti i turizma.

PrijemniispitII (1)

Prijemni ispit za zdravstvene studije

Za studijski program Sestrinstvo pitanja su iz oblasti opšte kulture i informisanosti i biologije.

Za studijski program Fizioterapija pitanja su iz oblasti opšte kulture i informisanosti i biologije.

Upis

Predupis/Upis

Nakon položenog prijemnog ispita i kreiranja rang liste obavlja se procesura upisa. Maturanti koji u trenutku predprijave još uvek nisu dobili svoja svedočanstva i diplomu, obavljaju proceduru predupisa a preostal.
Potrebna dokumenta:

  1. svedočanstva svih razreda srednjeg obrazovanja (mogu overene kopije),
  2. diploma završene srednje škole (može i overena kopija),
  3. izvod iz matične knjige rođenih i
  4. dve fotografije za indeks (3,5 x 4,5)
Nagrađujemo

Nagrađujemo znanje

Učenike koji su bili odlični tokom srednje škole nagrađujemo oslobađanjem dela ili cele školarine.

Svima koji se u predupisnom roku prijave za studije omogućavamo uslove za pokretanje biznisa u toku studija – kancelarije, opremu, mentorstvo.

Za učenike koji još uvek nisu sigurni ili još uvek nisu pronašli svoju oblast interesovanja, organizujemo Program profesionalne orijentacije.

Transfer

Transfer programi

Ukoliko ste već student drugog fakulteta, svoje studije možete nastaviti prelaskom na jedan od akreditovanih studijskih programa osnovnih ili master akademskih studija na Fakultetu zdravstvenih i poslovnih studija Univerziteta Singidunum u Valjevu.

Više o uslovima prelaska pročitajte ovde.

Zainteresovani ste za neki od smerova ili imate dodatna pitanja? Pišite nam.

Onlajn prijava
Poslovne studije, flajer 2022
Zdravstvene studije, flajer

Ostanimo u kontaktu

Fakultet i akademsko obrazovanje mogu otvoriti mnoga vrata na putu vašeg profesionalnog i ličnog razvoja, a zbog brojnih znanja, veština, poslovne ideje koju možete pokrenuti tokom studija, prijatelja, iskustava, putovanja i avantura studije zasigurno predstavljaju jedan od najlepših životnih perioda.

Sada je vreme kada se susrećete sa jedne strane sa novim obavezama i zadacima predstojećeg završetka srednjoškolskog obrazovanja, a sa druge strane sa željama o budućim profesijama, životnim uspesima i važnim odlukama koje treba doneti.

Verujemo da ćemo imati priliku da zajedno provedemo buduće akademske godine i da ćete se pridružiti zajednici sadašnjih studenata i diplomaca koji su prepoznali kvalitet naših obrazovnih programa, nastavnog kadra i poseban pristup svakom studentu.

Želimo Vam da ovaj period iskoristite za prave životne izbore, ali i da uživate u putovanju do njih.

 

Važno je šta studiraš.

Zbog najboljih uslova studija.
Zbog upotrebljivih znanja.
Zbog prilika.
Zbog tebe.

lokacija

Železnička 5, Valjevo

www.fzp.singidunum.ac.rs

32

pf@singidunum.ac.rs

+381 14 292 610

34

Pratite nas na društvenoj mreži Fejsbuk
@fzpsingidunum

33

Pratite nas na društvenoj mreži Instagram
@singidunum.valjevo