Jesenja škola za izradu projekata, koja je održana u Šapcu od 12. do 14. decembra, zatvorena je do novog ciklusa.

Školu je pohađalo 75 polaznika iz obrazovnih ustanova, institucija, javnih preduzeća iz Šapca, Loznice Malog Zvornika, a žiri je ocenio i rangirao ukupno devet predloga projekata koji su urađeni u ovoj Školi.

2016-12-12-10-29-12

Jesenja  škola za izradu projekata završena je prezentacionim i ocenjivačkim danom u kome su ocenjeni svih devet predloga projekata koje su uradili timovi polaznika. Žiri sastavljen od predstavnika Grada Šapca (Bojana Mladenović, Srđan Stanisavljević i Dejan Živanović) utvrdio je da su svih devet predloga urađeni u potpunosti po zahtevima  aplikacionog obrasca, a kao najuspešnije izdvojio je pet predloga, i to:  „Zdrava užina – zdrava družina“, „Kreativni – rekreativno“, „RE Cool T“, „Sela u oblaku“ i „Dečiji centar-Sunačana strana ulice“. Takođe je naglašeno da su i preostala četiri predloga, „Klik za mlade“, „Hranimo s(v)e“, „Nauči da bi sačuvao“ i „U zdavom telu zdrav duh“ bila kvalitetna.

2016-12-12-10-02-45

Svih devet projekata,  po oceni  žirija, imaju šanse da kao aplikacioni predlozi budu plasirani na nekom od  narednih poziva.

Polaznici Škole izjasnili su se da bi želeli da se ovakve forme edukacije nastave i da obuhvate teme dalje nadgradnje znanja o izradi projekta, i to o apliciranju na projekte EU, kao i na niz drugih tema: računovodstvo, programi za knjigovodstvo, izrada sajtova, biznis planova, javne nabavke, menadžment u obrazovanju, upravljane karijerom, marketing, budžetsko planiranje.

2016-12-12-10-20-12

Najavljuje se novi ciklusi predavanja koji će, po  tematski m sadržajima biti usklađen sa zahtevima polaznika ove Škole. Zanimljiv je i predlog da se za 6 meseci učesnici ove škole sastanu i prezentuju koliko su uspešno implementirali znanje koje su stekli.

2016-12-12-10-01-20

img_0161