Na poziv Domaćeg Trgovinskog Lanca (DTL) i kompanije Europrom, danas smo imali priliku da u okviru Sajma privrede SPREG prisustvujemo radionici na temu važnosti negovanja i očuvanja domaće privrede, sa posebnim akcentom na izazove sa kojima se susreću male i srednje lokalne proizvodnje.

U okviru saradnje koju niz godina negujemo sa kompanijom Europrom, 06.04.2023. godine za studente je organizovana radionica na kojoj su predstavnici DTL-a i njihovih članica govorili i podsetili nas na:

  • važnost udruživanja proizvođača radi lakšeg nastupa na tržištu (primer trgovinske marke Domaće),
  • značaj izbora domaćih proizvoda zbog kvalitetnih namirnica lokalnog porekla, održivosti malih i lokalnih proizvođača i podrške domaćoj privredi.

Radionicu su održali:

  • Bojana Perić – PR i marketing menadžer DTL-a i Europroma,
  • Predstavnici lokalnih proizvođača – Mlekara Kačarević govoreći o izazovima sa kojima se susreću i
  • Milica Bajić – iz marketing službe Europroma, diplomac studijskog programa Marketing i psihologija našeg Fakulteta, govoreći o brojnim aktivnostima i naporima koje ova kompanije ulaže u podizanje svesti o očuvanju domaće proizvodnje.

Nakon radionice studenti su proverili svoje znanje u kvizu i osvojili vredne pakete domaćih proizvoda. Učestvovali su studenti III i IV godine (deo grupe sa predmeta Poslovne simulacije) studijskih programa Turizam, Marketing i psihologija i Poslovni softverski sistemi.

Ovom prilikom našem Fakultetu uručena je i Zahvalnica za učešće i saradnju koju je primila profesorka dr Katarina Marković.

Još jednom zahvaljujemo organizatorima na pozivu i prenosimo neskriveno zadovoljstvo studenata i profesora zbog ove studijske posete i dragocenog iskustva.

Spreg radionica DTL (1)