Fakultet zdravstvenih, pravnih i poslovnih studija i Centar za kulturu pozivaju Vas na tribinu Snežane Radojčić.

Snežana Radojičić, pisac i nomad, putuje biciklom oko sveta od 2011. godine. Za to vreme, prošla je oko 55.000 km i obišla oko 40 zemalja. Nedavno se ‘oprostila’ sa Azijom i Okeanijom i pre prelaska na latinoamerički kontinent održaće niz putničkih tribina u Srbiji i regionu.

Valjevo će posetiti po treći put i na tribini koja će se održati 29. oktobra 2018u Centru za kulturu sa početkom u 17:30h, opisaće ukratko svoj Put, od časa kada je rekla ‘ne’ konvencionalnom životu, do danas. Govoriće o najvećim izazovima tokom svog sedmogodišnjeg kotrljanja, kao i o najomiljenijoj i najneobičnijoj zemlji na svetu.

Povod za dolazak u Srbiju je objavljivanje knjige “Severna Koreja – putovanje po zemlji Kim Džong Una”. Snežana je vozila sedam dana bicikl kroz najzatvoreniju zemlju na svetu. Koliko je teško otići tamo? Da li je teško dobiti vizu? Da li se može kretati slobodno kroz Koreju? Šta je istina, a šta propaganda? Kako izgleda život u toj zemlji?

Odgovor na ovo i druga pitanja o životu u Severnoj Koreji možete saznati na tribini, na kojoj će biti prikazani i neki video zapisi koji nigde do sada nisu objavljeni, niti će biti dostupni na internetu.

Sneža_Radojčić tribina Valjevo