Svečana dodela diploma u zimskom semestru, za studente koji su diplomirali na osnovnim i master studijama tokom druge polovine ove kalendarske godine, biće održana u petak, 22. decembra 2017. godine od 16h u velikom amfiteatru Fakulteta zdravstvenih, pravnih i poslovnih studija Univerziteta Singidunum.

diplome

Nakon zvaničnog obraćanja, a povodom obeležavanja završetka godine, za sve studente osnovnih studija i diplomce predavanje će održati dr Aleksandra Jovanović Mađar, doktor psiholoških nauka, porodični edukator i psihoterapeut. Tema predavanja je Razvojne i životne krize“.

Aleksandra Jovanović

Dugo se u psihologiji smatralo da se razvoj odvija samo u detinjstvu, a da u odrasloj dobi dolazi do stagnacije. Međutim, klinička praksa i životno iskustvo pokazuju da je u odraslom dobu razvoj često buran, silovit i povezan sa brojnim životnim prekretnicama.  Kako smanjiti rizik, a pojačavati šansu i pomoći mladim ljudima da se mogući krizni period koristi za dalji razvoj, biće ključno pitanje ovog predavanja.

Dr Jovanović Mađar osnivač je Centra za podsticanje razvoja deteta sa ciljem da pruži psihološku podršku razvoju dece, mladih i odraslih. Takođe, autor je nekoliko knjiga usmerenih na podsticanje razvoja dece.