Studenti II, III i IV godine Departmana za pravne poslove našeg fakulteta još jednom su uzeli učešće i na različite načine podržali obeležavanje 20. novembra – Dana sećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda koji se obeležava u skladu sa milenijumskim ciljevima UN počev od 2011. godine.

Dan sećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda2

Pod mentrostvom profesora Dragana Obradovića studenti su na Fakultetu Singidunum postavili izložbu tekstova i crteža posvećenu ovom datumu – stanje bezbednosti saobraćaja na području Grada Valjeva i saobraćajne signalizacije na području Uba, odakle dolazi značajan naših studenata. U tim aktivnostima su im se svojim crtežima pridružili i neki od studenata smera Ekonomija. Jedan broj njihovih radova je postavljen i u zgradi opštine Valjevo na prvom spratu, ispred skupštinskih sala.

 Dan sećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda6  22

Osim toga, pojedini student su pripremili  i predstavili prezentacije koje se odnose na aktuelne probleme u bezbednosti saobraćaja u Gradu Valjevu.

  • Nina Sofronić, studentkinja IV godine i Vesna Pavlović, studentkinja III godine su pripremile prezentaciju: Saobraćajna signalizacija oko osnovnih škola na teritoriji Grada Valjeva.
  • Milorad  Marjanović,student III godine pripremio je prezentaciju: Bezbednost saobraćaja u epicentru grada.

 

 Dan sećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda18

 Dan sećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda19

Student David Nedeljković je fotografisao celodnevne aktivnosti u kojima su učestvovali naši studenti i profesori 20. novembra kada je u Centru za kulturu i u zgradi Opštine Valjevo održana centralna manifestacija povodom ovog značajnog datuma.

Program u zgradi opštine Valjevo vodila je Kristina Panić, diplomac našeg Fakulteta, studijskog programa Pravo, sada student master studija našeg Fakulteta.

Dan sećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda5

Dan sećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda3

Veći broj studenata smera Pravo je prisustvovao ovim događajima koji su imali multidisciplinarni karakter, jer su osim studenata našeg Fakulteta u ovom događaju učešće uzeli sa svojim prezentacijama predstavnici Policijske uprave u Valjevu i učenici Srednje tehničke škole u Valjevu, kao i učenici škole stranih jezika Kontext iz Valjeva koji su svoj doprinos obeležavanju ovog događaja dali svojim crtežima i pisanim porukama na srpskom i engleskom jeziku.

Dan sećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda17

Pre centralnog događaja u prostorijama Centra za kulturu učenici osnovnih škola iz Valjeva su imali školski čas posvećen ovom događaju gde su u okviru dve aktivnosti – crteži odnosno maskiranje u žrtve saobraćajnih nezgoda predstavili svoje viđenje ovog događaja.

Dan sećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda1