Departman za međunarodnu saradnju ima zadovoljstvo da pozove profesore i studente našeg fakulteta na još jedan događaj koji doprinosi internacionalizaciji akademskog iskustva.
U okviru vrlo aktivne saradnje sa partnerskim univerzitetom XAMK iz Finske naš fakultet je dobio ekskluzivan poziv za učešće na seminaru “Future Challenges of foodservice industry in our hands” (Budući izazovi u pružanju usluga hrane) koji će biti održan u gradu Mikeli od 29. do 30. novembra 2018. godine.
Takođe, istovremeno je omogućeno online učešće kroz webinar na kojem će studenti i profesori našeg fakulteta moći da steknu uvide u najnovije trendove iz oblasti održivog turizma, gastronomije i zdravlja.
Seminar se sastoji iz više kraćih sesija na kojima se obrađuju teme koje mogu biti interesantne kako studentima i profesorima Turizma i hotelijerstva, tako i onima sa programa Sestrinstvo, Marketing i psihologija, i Poslovni softverski sistemi.
Neke od tema koje su obuhvaćene seminarom su:
- Disruptivne koncepcije, startapovi i tehnologije koje će promeniti način na koji jedemo
- Obroci u nezi starijih osoba – Dimenzije i dileme
- Evaluacija upotrebe 3D opreme u sponi virtuelnog i realnog okruženja pri obrocima
- Digitalizacija kućne nege – Stvarnost ili fikcija
- Ishrana van kuće – Kako budući „pejzaži hrane“ utiču na naše ponašanje u konzumiranju i odabiru hrane
- Inteligentna proizvodnja hrane
- crEATe – helps innovation to happen (Jesti kreativno)
- Iskustvo obroka u restoranima
- Psihološki aspekti proživljenog iskustva tokom obroka
Navedene sesije se održavaju na engleskom jeziku, a predavači dolaze sa univerziteta iz Danske, Finske, Švedske i Norveške.
Ceo program je dostupan na ovom -> LINKu.
Kako biste pristupili bilo kojem od webinara, neophodno da se registrujete na -> LINK 1 (29.11.2018.) i LINK 2 (30.11.2018.).
Dobro došli!