Ovim putem pozivamo sve profesore da se prijave i uzmu aktivno učešće u jednom od projekata razmene u okviru Erasmus+ programa. Razmene se moraju realizovati do kraja letnjeg semestra tekuće akademske godine (do juna 2020).

Razmena podrazumeva 5 dana boravka na partnerskom univerzitetu i dva dana puta. Tokom boravka profesori održavaju nastavu (obično 8 časova) na engleskom jeziku, a tačan broj časova i teme predavanja se određuju u dogovoru sa partnerskom institucijom.

Svi troškovi boravka i puta će biti pokriveni iz Erasmus+ budžeta za koji su odgovorni partnerski univerziteti. Detalji poput tačnog iznosa novca i rokovi za refundiranje zavise isključivo od inostrane institucije.

 

Obavezno je da se o kriterijumima za odabir i neophodnim dokumentima obavestite na sajtu fakulteta prateći sledeću putanju: International cooperation/Mobility/Outgoing staff

 

Način prijavljivanja i rokovi:

Svi zainteresovani mogu iskoristiti jedno od mesta tako što će se prijaviti putem mejla Departmanu za međunarodnu saradnju (idamnjanovic@singidunum.ac.rs i nmirkovic@singidunum.ac.rs) do 8. januara 2020. godine.

 

U dolenavedenoj tabeli možete se detaljno informisati o institucijama na koje možete otići, broju dostupnih razmena po instituciji i oblastima za koje se možete prijaviti.

 

Univerzitet Broj mesta Stručna oblast Datumi posete
University of  Ioannina, Grčka

(bivši Technological Educational Institute of Epirus)

3 Sestrinstvo po dogovoru
3 Informacione tehnologije
4 Ekonomija
Ondokuz Mayis University, Samsun, Turska 2 (+2) Ekonomija 09-13.03.2020.

13-17.04.2020.

 

Sve informacije o partnerskim univerzitetima možete naći na sledećem linku.