Naše najstarije međunarodno partnerstvo se uprkos pandemiji nastavlja istim intezitetom. Univerzitet primenjenih nauka iz Baden-Virtemberga (DHBW), Nemačka je organizovao prijem za svoje partnerske univerzitete iz cele Evrope. Među zvanicama se našao naš fakultet. Stoga su četiri naša profesora učestvovala na ovom onlajn prijemu: dr Ivana Damnjanović, dr Katarina Plećić, dr Marko Marković i Nikola Savić, MA.

DHBW onlajn prijem

Umesto da se održi tokom međunarodne obrazovne konferencije i izložbe u Barseloni 2020. godine, prijem je premešten u virtuelni prostor. Kako bi stvorili što realističnije iskustvo, organizatori su za temu ovog prijema uzeli vino. Svaki partnerski univerzitet je dobio odabrane boce vina iz ovog po njihovoj proizvodnji prepoznatljivog regiona i dostavio na adresu svih učesnika. Njihovi studenti su potom sve proveli kroz upoznavanje svake sorte i proces probanja.

DHBW onlajn prijem 2

Nakon predstavljanja međunarodnih projekata i pozdravnih reči predsednika DHBW, svi učesnici su odlazili u posebne virtuelne sobe gde su ih dočekali domaćini – predstavnici kancelarija za međunarodnu saradnju onih fakulteta i kampusa, od ukupno devet, sa kojima imaju saradnju. Profesori našeg fakulteta su bili gosti DHBW u Ravensburgu (biznis, turizam, media dizajn) i DHBW u Štutgartu (finansije i sestrinstvo).

DHBW onlajn prijem 3 (1)

Ovo je bila divna prilika kako da planiramo buduće aktivnosti, tako i da se podsetimo divnih zajedno proživljenih momenata tokom mnogo godina saradnje. To je bila i prilika da se susretnemo i sa partnerima i kolegama sa raznih univerziteta širom Evrope sa kojima smo već imali prilike da se sretnemo i sarađujemo, kao i da se upoznamo sa brojnim novim.
Nova godina međunarodne saradnje je počela u najlepšoj atmosferi punoj lepe energije i entuzijazma. Sudeći po tome, verujemo da ćemo tako nastaviti i prevazići sve izazove koji nam na tom putu stoje.