U okviru decenijske saradnje koju naš fakultet neguje sa DHBW Ravensburg iz Nemačke, a sada u okviru zajedničkog Erasmus+ projekta finansirane mobilnosti koji zajednički realizujemo, kolege sa ovog univerziteta su bile u poseti našem univerzitetu i fakultetu u perodu od 15. do 20. novembra 2016. godine. Delegaciju su činili: Prof. dr Fuchs ispred studijskog programa za turizam i hotelijerstvo, kao i Ingela Ludin i Gabi Merz iz Kancelarije za međunarodnu saradnju. Tokom boravka u našoj zemlji su imali brojne aktivnosti.

Prvog dana organizovane posete su učestovali na sastanku na Univerzitetu Singidunum kojem su prisustvovali predstavnici Fakulteta za turistički i hotelijerski menadžment i Kancelarije za međunarodnu saradnju. Tom prilikom su se obe instutucije predstavile i razgovaralo se o daljim mogućnostima saradnje.

Ostatak posete gosti su proveli u našem gradu. Najpre su se sastali sa dekanom fakulteta, Prof. dr Brankom Stamatović Gajić. Istog dana je prof. dr Fuchs održao jednočasovno predavanje na vrlo aktuelnu temu iz oblasti hotelijerstva „Budget hotels“, a kojem su prisustvovali studenti turizma i hotelijerstva našeg fakulteta. Studenti su potom imali priliku da se upoznaju sa sistemom dualnog obrazovanja koji je globalno karakterističan samo za DHBW fakultete, kao i mogućnostima i nekim detaljima razmene studenata kroz projekat Erasmus+ kroz prezentaciju gospođe Lundin.

 

dsc_4373

 

dsc_4391

 

dsc_4408

 

Poslednjeg dana radne nedelje, održan je sastanak sa profesorima našeg fakulteta. Tokom dugog i aktivnog sastanka su se razmenjivala obrazovna iskustva na ove dve visokoobrazovne institucije, kao i dogovarali konkretni detalji realizacije projekta razmene u periodu do 2018. godine. Tom prilikom su se gosti iz Nemačke sastali i sa predsednikom fakulteta, Prof. dr Oliverom Nikolić.

 

dsc_4428

 

Tokom svog boravka, gosti iz Nemačke su se upoznali sa brojnim pojedinostima naše tradicije i lokalne kulture kroz posete Modernoj galeriji, Narodnom muzeju i Muselimovom konaku, ali i savremenim stilom života u našem gradu kroz posetu Istraživačkoj stanici Petnica i brojnim zanimljivim lokacijama i objektima u gradu i okolini.

dsc_4435

 

img_20161119_122110

 

 Ovom prilikom podsećamo studente koji su zainteresovani da provedu semestar na ovom fakultetu u Nemačkoj da je potrebno da prouče vebsajt našeg fakulteta u sekciji International cooperation, a posebno podsekcije:

 

Broj studenata u okviru programa razmene je ograničen, tako da je preporuka da se što pre prijavite. Uz to, podsećamo Vas da je rok za prijavu minimalnih tri meseca pre početka semestra na ovoj instituciji, ali je neophodno i ranije zbog internog procesa odabira studenata, unutar našeg fakulteta.

 

dsc_4379