Nastavlja se vrlo aktivna saradnja između našeg i Fakulteta zdravstvenih nauka Univerziteta u Mariboru. U okviru mobilnosti akademskog osoblja pod okriljem EU programa Erasmus+ doc. dr Ivana Damnjanović, rukovodilac departmana za međunarodnu saradnju, boravila je na ovom fakultetu u Sloveniji od 28. novembra do 3. decembra 2016. godine.

 

sajt-1

 

Boravak je imao višestruku namenu. Dr. Damnjanović je održala programom predviđena predavanja studentima Fakulteta zdravstvenih nauka na teme turizma i zdravlja. Pored toga, radila je na promociji Erasmus+ mobilnosti za studente, u okviru čega je predstavila karakterističan preduzetnički model obrazovanja na našem fakultetu. Proizvod toga su studenti mariborskog fakulteta koji su zainteresovani da provedu jedan semestar na razmeni na našem fakultetu u Valjevu.

 

Još jedan povod za boravak u Mariboru jeste i nastavak saradnje ova dva fakulteta koje vežu uporedivi programi osnovnih studija iz oblasti zdravstvene nege i sestrinstva. Nastavljene su aktivnosti vezane za pokretanje transnacionalnog master studijskog programa iz oblasti sestrinstva koje će studenti moći da u narednom periodu upišu na našem fakultetu u Valjevu. Ovaj program koji će zajednički realizovati ova dva partnerska fakulteta će omogućiti svim zainteresovanim studentima iz naše zemlje da steknu i internacionalnu akademsku diplomu sa utemeljenjem u zemljama Evropske unije.

 

Tokom svog boravka, dr Damnjanović je prisustvovala i ceremoniji dodela master i specijalističkih diploma na Fakultetu zdravstvenih nauka u Mariboru, kao i stekla uvid u rad različitih departmana ovog fakulteta. U planu je intezivan nastavak realizacije više započetih projekata na kojima sarađuju naša dva fakulteta, ali i nastavak saradnje sa ostalim fakultetima Univerziteta u Mariboru na različitim isplaniranim projektima.

 

 

sajt-3sajt-2jpg