Poslovni fakultet Valjevo je bio partner u projektu Sajam turizma valjevskog kraja, održanom na Divčibarama u subotu, 2. jula 2016. Organizovana je panel diskusija u hotelu Pepa na temu mogućnosti razvoja turizma na Divčibarama. Brojni predstavnici javnog i privatnog sektora su prepoznali značaj ovakvih susreta.

DSC_2786

Panelisti su bili:

  • Milan Božić – predsednik opštine Požega,
  • Aleksandar Vujić Subotić – načelnik gradske uprave Valjevo,
  • Duško Đorđević – načelnik opštinske uprave Kosjerić,
  • Ana Perić – opština Mionica,
  • Marija Sredić – vlasnik seoskog turističkog gazdinstva Gostoljublje,
  • dr Ivana Damnjanović – profesor Poslovnog fakulteta Valjevo,
  • dr Filip Đoković – profesor Poslovnog fakulteta Valjevo.

DSC_2785

Na diskusiji je predstavljen projekat „Strategija razvoja turizma opštine Mionica“ koji realizuju opština Mionica i Poslovni fakultet Valjevo.

Marija Sredić isped gazdinstva Gostoljublje je istakla nepostojanje jedistvenog turističkog proizvoda koji bi obuhvatio nosioce turističke ponude van same destinacije Divčibare. Profesor Ivana Damnjanović se osvrnula na značaj visokog obrazovanja u oblasti turizma i hotelijerstva i zaključila da je održivi razvoj ključ uspeha i povećanja konkurentnosti destinacije Divčibare.

DSC_2789

Predstavnici javnog sektora su predstavili rezultate, planove kao i određene prepreke u pristupu rešavanja problema razvoja turizma Divčibara. Među predstavnicima privatnog i civilnog sektora u diskusiji su se istakli vlasnici hotela Heba, hotela Pepa, vile Plamenac, hotela Divčibarski zamak kao i odrđen broj nevladinih organizacija. Ustavnovljen je napredak u saradnji između ključnih nosilaca razvoja turizma. Cilj panel diskusije je da se ona realizuje i naredne godine, ali da se predstave konkretni rezultati koji su doprineli razvoju turizma Divčibara.


DSC_2784