Prvobitno planirana za 15. i 16. maj 2020. godine, 18. ELTA (English Language Teacher Association) konferencija je zbog Covid-19 pandemije odložena, sa željom da bude održana na jesen, ali kako se uslovi za to nisu stekli, organizovana je onlajn. Tako je ELTA konferencija proslavila svoj 18. rođendan 11. i 12. decembra 2020. po prvi put u virtuelnom okruženju.

Ovogodišnji moto konferencije bile su reči Mahatme Gandija „Budi promena koju želiš da vidiš u svetu“ i okupila je preko 30 predavača iz velikog broja zemalja.

Elta 2

Tokom dva dana trajanja učesnici su putem ZOOM platforme mogli da prisustvuju plenarnim predavanjima i radionicama na različite teme vezane za podučavanje i učenje engleskog jezika. Nastavnici engleskog jezika su pokazali da su uspešno savladali izazove onlajn nastave i da sveprisutna tehnologija nije tako zastrašujuća kao u martu.

Profesorka našeg fakulteta Lora Petronić Petrović podelila je svoje iskustvo i način na koji koristi MOODLE platformu u svom radu u predavanju pod nazivom  “Case studying” blended learning with Moodle“.

Elta 3

Sve se završilo u dobrom raspoloženju kada su svi učesnici zajedno poželeli želju i ugasili svećicu na rođendanskoj torti punoletstva ELTA-e. Organizatorima prve onlajn ELTA konferencije čestitamo na celokupnom napornom radu, strpljenju i istrajnosti u uspešnoj realizaciji ove konferencije, sa željom da se dogodine, u maju, ipak sretnemo uživo!

Elta 4

Elta 5