Treći po redu događaj posvećen upotrebi informaciono-komunikacionih tehnologija (IKT) u obrazovanju – konferencija i sajam „Nove tehnologije u obrazovanju 2016“ održan je u organizaciji British Council-a u Belekspocentru u Beogradu 26. i 27. februara.

DSC_0872

Kao i prethodne dve godine, konferencija je organizovana sa ciljem osavremenjivanja i unapređenja kvaliteta obrazovanja uz upotrebu novih tehnologija. Preko 120 predavača iz Srbije, regiona i Velike Britanije govorilo je o primeni IKT u predškolskom, osnovnom, srednjem i visokom obrazovanju, ali i u oblasti liderstva, inkluzivnog obrazovanja i razvoja ljudskih resursa.

DSC_0841

Događaj je otvorio dr Srđan Verbić, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Za učešće na konferenciji vladalo je veoma veliko interesovanje, što govori preko 5.000 prijavljenih učitelja, nastavnika, univerzitetskih profesora, direktora škola, kao i predstavnika privrednog i nevladinog sektora iz preko 20 zemalja.

Ispred Poslovnog fakuteta Valjevo, na konferenciji su učestvovali dr Marko Marković, docent, Katarina Plećić MA, asistent i Lora Petronić Petrović MA, nastavnik stranog jezika.

DSC_0902

DSC_0893

DSC_0907

Program je, pored konferencije, činio i sajam obrazovnih tehnologija na kome su preduzetnici i velike kompanije predstavili svoje tehnološke proizvode i usluge koje mogu da promene obrazovanje budućih generacija.

DSC_0865

DSC_0858