Pozivaju se studenti svih studijskih programa da se prijave na globalno takmičenje iz oblasti turističkog preduzetništva koje organizuje turistička platforma pod nazivom Triip, a koja je dobila nagradu za start-up inovacije na svetskom turističkom samitu u Švajcarskoj.

Ova platforma omogućava veće iskustvo putovanja kroz inovativne, posebno dizajnirane turističke ture koje organizuju i realizuju lokalni turistički vodiči. Triip sada postoji u 650 gradova u 93 zemlje širom sveta, ima preko 7000 korisnika i 800 lokalnih vodiča.

S obzirom na to da poseban akcenat tokom studija naš fakultet stavlja na razvoj preduzetništva, ovo je odlična prilika za studente da primene svoja znanja, kreativnost i timski duh kako bi doprineli promociji i razvoju turizma naše zemlje i okruženja, uz mogućnost daljeg razvoja poslovanja.

Svi zainteresovani studenti u timovima do 5 članova se mogu prijaviti doc.dr Ivani Damnjanović (idamnjanovic@singidunum.ac.rs), koja će onda obezbediti sve detaljnije informacije o takmičenju. Poželjno je da se u svakom timu nađu studenti sa različitih studijskih programa kako su veštine i znanja potrebna za takmičenje širokog opsega.

Faze iz kojih se takmičenje sastoji su:

  1. registracija timova na portalu
  2. kreiranje profila tima
  3. (opciono) kreiranje promotivnog videa (do 90 sekundi) o sebi, svom gradu i turističkoj turi
  4. kreiranje putovanja/itinerera u našem gradu (u trajanju do 72 sata) – putovanje će biti dostupno za realno bukiranje na portalu
  5. promocija i prodaja putovanja – potrebno je da makar jedan klijent rezerviše putovanje i da za makar jednog klijenta sprovedete planiranu turu (dokaz su fotografije i komentari klijenata na portalu)
  6. popunite formular/ izveštaj o kreiranom putovanju

Rok za sve korake od 1 do 5 je 8. novembar 2016. godine, a za korak 6 je 18.novembar 2016. godine

Budite preduzetnički nastrojeni – organizujete se i reagujte odmah: iskoristite jedinstvenu priliku za stvaranje svoje budućnosti u polju turizma!