Proslavi 30 godina Erasmusa na univerzitetima u Dizeldorfu na lični poziv partnerskog Univerziteta Hajnrih Hajne (HHU) sa kojim je otpočeta saradnja u oblasti akademske mobilnosti studenata i akademskog osoblja, prisustvovala je doc. dr Ivana Damnjanović, rukovodilac Departmana za međunarodnu saradnju našeg fakulteta kojoj je se pridružila koleginica Nataša Mirković, MA. Intezivnim programom koji je trajao od 27.11. do 30.11.2017. godine obuhvaćene su: konferencija, panel diskusija i radionice vezane za Erasmus+ program i izazove realizacije mobilnosti u dolazećem periodu; sajam studiranja u inostranstvu na kojem je predstavljen i naš fakultet; aktivnosti za umrežavanje sa drugim univerzitetima iz Evrope (Bugarska, Estonija, Francuska, Grčka, Island, Italija, Japan, Litvanija, Holandija, Poljska, Švedska, Španija, Turska, Velika Britanija); sastanci sa kolegama sa HHU u vezi sa daljim aspektima saradnje, razmene iskustava iz aktuelnih oblasti interesovanja i razvoja našeg fakulteta.

collage 1

Tom prilikom naše predstavnice su imale priliku i da se sastanu sa našom studentkinjom 4. godine Finansija i bankarstva, Nevenom Ilčešan, koja tekući semester provodi na ovom univerzitetu u okviru studentske Erasmus+ razmene.

U predstojećem periodu naš fakultet očekuju brojne aktivnosti u okviru međunarodne saradnje koje podrazumevaju nove mogućnosti akademske razmene, kao i realizaciju zajedničkih projekata sa partnerskim univerzitetima iz EU.

collage 2