U ponedeljak 28.05.2018. na Fakultetu zdravstvenih, pravnih i poslovnih studija u Valjevu, održana je završna sesija Koncepta 2018.
Studenti su prezentovali rezultate istraživanja na zadate teme partnerskih kompanija programa: Publik doo Valjevo i Podgorina Frucht doo Osečina.
DSC_2732
Teme su bile raznovrsne, od istraživanja inostranog tržišta (Mađarske), mogućnosti za inovacije u prodajnom asortimanu, mogućnosti povećanja plasmana robe na domaćem tržištu, pa do teme koja obrađuje isplativost podizanja sopstvenih zasada maline sorte Vilamet.
DSC_2714
Program Koncept 2018 trajao je u periodu od tri meseca i odvijao se u nekoliko sesija.
Studenti su najpre dobili priliku da se upoznaju sa specifičnostima poslovanja uspešnih kompanija Publik i Podgorina Frucht. U direktnoj komunikaciji sa menadžerima iz partnerskih kompanija rešavali su niz realnih problemskih situacija i pokazali su visok nivo neophodnih predznanja iz različitih stručnih i naučnih oblasti.
DSC_2715
Suština Koncepta kao programa je upravo razvoj veština kod studenata, koje predstavljaju svojevrsnu sinergiju prethodno stečenih znanja iz finansija, računovodstva, marketinga, menadžmenta i poslovnog prava. Studenti su podeljeni u timove koje čine studenti različitih smerova, da bi se afirmisao timski rad.
DSC_2718
Studenti i partnerske kompanije Podgorina Frucht i Publik, su izrazili zadovoljstvo programom, uz zaključak da svima, a naročito studentima završnih godina studija Koncept kao originalan program, omogućuje što bolju pripremu za realne poslovne izazove, koji ih posle završetka akademskih studija očekuju.
DSC_2737
DSC_2730