Radni sastanam posvećen umrežavanju i poslovnom povezivanju kroz partnerske projekte poslovnih žena Srbije kao i mentorstvu kao alatu za podršku poslovanju, održan je 16. januara na Poslovnom fakuletu Valjevo.

Organizatori skupa su Institut za održivi razvoj Poslovnog fakulteta i udruženja poslovnih žena “Eve”, Valjevo i “Nadežda Petrović”, Čačak. Ova dva udruženja partneri su na projektu “Podstičemo žensko preduzetništvo u Srbiji” i przentovala suuspešnu realizaciju programa mentorske podrške početnicama u poslu. U ovaj program podrške uključeno je preko dvanaest mentorskih parova sastavljenih od iskusnih preduzetnica kao mentorki i preduzetnica koje tek počinju poslovanje ili imaju preokret u poslovanju za koji im je potrebna podrška.

U radu skupa učestvovali su i predstavnici nevladine organizacije “Transconflict” Srbija koji su prezentovali rezultate projekta povezivanja poslovnih žena Srbije i Kosova i Metohije . U okviru ovog projekta biće održana konferencija 30. januara u Beogradu koja treba da ponudi rešenja za uspešniju saradnju.

 

 

Predloženo je da jedna od tema Konferencije bude posvećena “Preduzetništvu mladih” kako bi se obezbedila podrška studentskim preduzetničkim projektima.

 

 

Kako su ocenili učesnici sastanka, predstavnici regionalnih privrednih komora Valjevo i Kraljevo, Grada Valjeva i preduzetnici, veliki je broj pitanja i problema o kojima treba razgovarati i koja se kroz razmnenu iskustava i “učenjem” iz tuđih praksi mogu rešiti .