Doc. dr Ivana Damnjanović je ispred Fakulteta zdravstvenih, pravnih i poslovnih studija učestvovala na 11. Sajmu šljiva u Osečini. U okviru edukativnog dela Sajma šljiva, 27. avgusta je održan panel sa temom „Značaj manifestacija u turističkoj ponudi i uticaj na razvoj ruralnih sredina“. U okviru njega, dr Damnjanović je uvela sve učesnike panela u ovu temu, dajući uz to mnoštvo primera uspešnih destinacija koje su se fokusirale na razvoj manifestacionog turizma, naglašavajući sve elemente održivog turizma koji su neophodni da bi manifestacije bile uspešne i tradicionalne, a sve potkrepljeno primerima manifestacija u organizaciji našeg fakulteta.

Nastup na sajmu sljiva u Osecini 2

Usledili su panelisti koji su kroz konkretne primere organizacije manifestacija skrenuli pažnju na potencijale, ali i probleme na koje se mora obratiti pažnja prilikom njihove organizacije: Nenad Ikonić – MTB kros Putevi Sokola, Vuk Stamenković – Open Minded Fest, Zoran Bogićević – Gučevska MTB bitka.

Nastup na sajmu sljiva u Osecini 1

Skup se nakon oficijelnog dela panela preselio u dvorište Tešmanovog konaka u čijem ambijentu se nastavio razgovor o razvoju manifestacionog turizma u malim sredinama, kao i došlo do dogovora o zajedničkom nastupu i saradnji u bliskoj budućnosti.

Nastup na sajmu sljiva u Osecini 3