– Studenti studijskog programa Računovodstvo i revizija osnovnih i master akademskih studija su u prilici da pored redovne nastave budu uključeni u važeću zakonsku regulativu u Republici Srbiji preko savetovanja, okruglih stolova i tribina, koji se na našem fakultetu organizuju za računovodstvene stručnjake iz Kolubarskog okruga i šire. Tako su u prilici da pored novih znanja, čuju i dragocena iskustva stručnjaka iz ove oblasti – kaže prof. dr Zoran Petrović, profesor Poslovnog fakulteta Valjevo, koji je sumirajući utiske o 2015. godini naglasio da su, uz redovan studijski program, ovakvi susreti za mlade ljude koji se ovde obrazuju od neprocenjivog značaja.

3

Jedan takav seminar koji su profesori sa katedre za računovodstvo i reviziju održali za zainteresovane stručnjake privrednih društava u Valjevu održan je krajem septembra. Tom prilikom studenti su ostvarili kontakte sa finansijskim stručnjacima koji su učestvovali i od kojih su dobili pohvale da vladaju aktuelnom regulativom u oblasti finansija, računovodstva i revizije. Prof. dr Zoran Petrović kaže da su ova savetovanja pozitivno ocenjena i od strane profesionalaca, a kao primer navodi seminar koji je u organizaciji našeg Poslovnog inkubatora održan u CSU Šabac. Na seminaru su učestvovali zaposleni u računovodstvu u javnom sektoru, predstavnici finansijskih službi privrednih društava, profesori Srednje ekonomsko-trgovinske škole i studenti Visoko školske jedinice Poslovnog fakulteta u Šapcu. Svi su iskazali zahvalnost zbog aktuelnih tema i profesionalnog pristupa predavača, a posebno su bili zadovoljni otvorenom diskusijom na teme nove ekonomije, kreativnog računovodstva i interne revizije. Izneli su puno pozitivnih utisaka, kazali da su za kratko vreme dobili dosta korisnih informacija, ali i da se nakon seminara osećaju kompletnijim, što će se, kako su naveli, u njihovom daljem radu sigurno primetiti.

1

Jedan od događaja koji je obeležio 2015. godinu sigurno je letnje savetovanje koje je na Zlatiboru organizovao IPC – Informativno poslovni centar Beograd.

– Novine i aktuelnosti u finansijskom, poreskom, računovodstvenom, budžetskom i pravnom poslovanju privrednih društava, javnih preduzeća i korisnika budžetskih sredstava, tema je o kojoj se govorilo na Zlatiboru i koja je studentima koji su učestvovali bila interesantna za proveru i unapređenje znanja stečenih na studijskom programu Računovodstvo i revizija. Moram da kažem da su i ovde dobili pohvale od konsultanata IPC Beograd, koji su im rekli da dobro vladaju aktuelnom računovodstvenom regulativom, jer su naši studenti aktivno učestvovali u diskusiji, što je još jedna potvrda i našem radu – kaže prof. dr Petrović, koji je bio i jedan od predavača na ovom stručnom skupu.

20150717_113544

Kada govorimo o dobrom pristupu nastavi, treba naglasiti i to da je prof. dr Zoran Petrović  konsultant iz oblasti računovodstva za IPC Beograd, tako da svoja znanja prenosi studentima na redovnoj nastavi i uključuje ih u seminare i savetovanja koja organizuje ova konsultantska kuća.