U Budvi će se od 02.05. do 07.05.2017. godine održati 10. jubilarni Međunarodni kongres i sportske igre. U proteklih 10 godina kroz Kongres je prošlo preko 7000 studenata i stručnjaka iz oblasti turizma, hotelskog menadžmenta i gastronomije. Na proslavi jubileja očekuje se preko 1000 studenata iz čak 20 zemalja, te Vam upućujemo poziv za učešće. Manifestacija će se realizovati u organizaciji Međunarodnog udruženja studenata turizma i hotelijerstva (IASTH). Kongres predstavlja sportsko-akademsko okupljanje najtalentovanijih mladih ljudi iz sfere turizma i hotelijerstva, koji kroz radionice, edukativna takmičenja, studije slučaja, i brojna sportska takmičenja razmjenjuju stečena iskustva i znanja, umrežavaju se i druže, a pritom stvaraju kontakte i saradnje sa kolegama iz drugih zemalja sa kojima u budućnosti mogu kreirati zajedničke poslove. S toga, osim edukacije i takmičenja, cilj manifestacije je umrežiti i povezati sposobne i kreativne mlade ljude te podstaknuti kulturnu i poslovnu razmenu. Od 2008. godine i početka održavanja ovog projekta, uspostavljena je najveća mreža studenata te visoko obrazovnih institucija i strukovnog sektora u Evropi, koji okuplja članove iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore, Ujedinjenog Kraljevstva, Italije, Francuske, Švajcarske, Finske, Švedske, Grčke, Turske, Poljske, Češke, Slovačke, Rusije, SAD-a.

fb2017 Turizmijada-bezcene

Kongres nudi studentima direktnu mogućnost da uporede svoje znanje s kolegama sa drugih fakulteta, ali i da uče od predavača sa drugih institucija te upijaju iskustva od stručnjaka iz industrije. Osim toga, nudi se mogućnost institucijama da se međusobno povežu i započnu neke od zajedničkih projekata, rade na mobilnosti, razmeni studenata i predavača te predstave svoje programe potencijalnim novim studentima. Neki od poznatijih predavača na kongresu proteklih godina su bili: Prof.dr.sc. Rob Davidson, Direktor Mice Knowledge, London, UK; Prof.dr.sc. Terry Stevens sa Univerziteta Swansea, Wales, UK; Mr. David Dahl, Predsjednik WYSE Fondacije, članice WYSE Travel Confederation, SAD; Gđa. Jovana Pejčić, Regionalna menadžerka Swiss Education Group-e (SEG), Švajcarska; Prof.dr.sc. Timothy Jung sa Univerziteta Manchester Metropolitan, Manchester, UK; Prof.dr.sc. Samantha Chaperon, viša predavačica na Univerzitetu Greenwich, London, UK; Prof. James Kennell, viši predavač na Univerzitetu Greenwich, London, UK; Dr.sc. Marcel Vučetić, zamenik direktora studija turizma sa Veleučilišta “VERN”, Zagreb, Hrvatska; Prof. Ahmet Aktas sa Fakulteta za turizam, Antalya, Turska; Gosp. Adriano Požarić, Urednik časopisa Turizam Info, Opatija, Hrvatska; Dr.sc. Giorgio Andrian, UNESCO regionalna kancelarija, Venecija, Italija; Dr. Miha Lesjak, predavač na Fakultetu za turističke studije – Turistica, Portorož, Slovenija; Gđa. Irina Tomić, generalni menadžer hotela Budva, Budva, Crna Gora; Gosp. Igor Kovačević, Direktor Kongresnog biroa, Beograd, Srbija; Gđa. Olja Zvizdić, korporativni menadžer prodaje, Fairmont Bab Al Bahr, Abu Dhabi, UAE; Dr. Romana Lekić, direktorka katedre turizma sa Veleučilišta “VERN”, Zagreb, Hrvatska; te mnogi drugi stručnjaci iz sfere turizma, hotelijerstva i ugostiteljstva.

Glavne teme nadolazećeg jubilarnog 10. Kongresa biće “Digitalni marketing” i „Novi trendovi u ugostiteljstvu“, odnosno govoriće se o najnovijim i najsvežijim temama 21. vijeka. Kroz temu digitalnog marketinga će svetski eminentni stručnjaci izložiti nove trendove digitalnog marketinga i time podstaknuti studente na debate i razmišljanje. Nastavno na ovu temu, održaće se tradicionalno takmičenje u edukaciji pod nazivom Turizmijada Case Study Challenge, sa izrazito bogatim i vrednim nagradama koje će dodijeliti internacionalni stručni žiri. Ovdje će studenti na primeru kompanije iz svojeg grada kreirati plan lokalne kompanije, tj. kako da kompanije putem digitalnog marketinga pojačaju vlastitu prodaju, odnosno kako da se manje oslanjaju na druge online agencije, portale i sisteme. Druga tema se veže na problematiku današnjeg ugostiteljstva, preciznije kako u svetu sa sve više restorana i drugih ugostiteljskih objekata pronaći svoje mesto, kreirati kvalitetan proizvod i razviti uspešan biznis.

Rok za prijavu: 15.03.2017.

Broj mesta je ograničen.

Za sve informacije u vezi sa prijavom i učešćem, možete kontaktirati profesora Filipa Đokovića na mejl fdjokovic@singidunum.ac.rs