U ponedeljak, 1. oktobra, održani su svečani prijemi brucoša i studenata viših godina studija Fakulteta zdravstvenih, pravnih i poslovnih studija Univerziteta Singidunum u Valjevu, čime je i zvanično počeo zimski semestar nove, 2018/2019. školske godine.

Singidunum Valjevo

Dobrodošlicu brucošima na njihov Fakultet prva je poželela Predsednik Fakulteta, prof. dr Olivera Nikolić, upoznavši ih sa nekim od najvažnijih principa akademskih studija.

Singidunum Valjevo3 Singidunum Valjevo5

Studentima se, zatim, obratio Dekan Fakulteta, prof. dr Filip Đoković, koji se u svojoj pozdravnoj reči osvrnuo na uspehe i zaposlenost prethodnih generacija studenata, ističući ih kao motivaciju za predstojeći rad i zadatke sa kojima će se novi studenti suočavati.

Singidunum Valjevo4 Singidunum Valjevo6

O načinu i organizaciji studija, studentskim servisima, obaveznim i izbornim predmetima govorio je Prodekan Fakulteta, doc. dr Marko Marković, a najvažnije aspekte međunarodnih studentskih razmena predstavila je doc. dr Ivana Damnjanović, Prodekan za međunarodnu saradnju.

Singidunum Valjevo7

Predstavivši rad Studentskog parlamenta i uputivši poziv studentima da se uključe u njegov rad, obraćanje studentima je završio Milorad Marjanović, zamenik predsednika Parlamenta i student studijskog programa Poslovno pravo, nakon čega je usledila podela knjiga i testiranje iz engleskog jezika.

Singidunum Valjevo8

Nešto kasnije tog dana, održan je i svečani prijem studenata viših godina kojima su predstavljni izborni predmeti na svim studijskim programima i podeljeni udžbenici. Nastava po rasporedu, za studente prve godine počinje od četvrtka, 4. oktobra, a za studente viših godina studija – od utorka, 2. oktobra 2018. godine.

Singidunum Valjevo2

Svim studentima i zaposlenima želimo srećan početak i uspešnu novu akademsku godinu!

Sve fotografije sa prijema studenata možete pogledati i u Galeriji fotografija.


Singidunum Valjevo10
 Singidunum Valjevo9


Dani orijentacije 1-3. oktobra 2018.

U okviru Dana orijentacije od 1-3. oktobra 2018. godine, u utorak 2. oktobra studenti Fakulteta bili su gosti ranča Harmonija i konjičkog kluba Lastin put u Valjevu. Srdačan tim se potrudio da predstavi svoju misiju i viziju, dosadašnja postignića i sadržaje koje ranč nudi. Ranč Harmonija je prepoznatljiv i postoji zbog konja i konjičkog sporta, pa su studenti prisustvovali predavanju o konjima i konjičkoj indutriji i kako ova delatnost korelira sa studijskim programima našeg Fakulteta. Na kraju, uz pomoć instruktora, prisutni su dobili priliku i da se oprobaju u jahanju.

DSC_0195 dav

U sredu, 3. oktobra, održan je drugi International Info Day. Prodekan za međunarodnu saradnju, doc. dr Ivana Damnjanović, i članovi departmana Jelena Bošković i Nataša Mirković su studentima prve godine približile način funkcionisanja Erasmus+ programa, proceduralne, socijalne i akademske aspekte studentske razmene, dok su studentkinje Milica Aćimović i Tamara Đukanović koje su prethodni semestar provele na DHBW Ravensburg u Nemačkoj nesebično podelile svoja iskustva i savete sa kolegama.

Brucosi 1 Brucosi 2

U nastavku Dana orijentacije za brucoše, predsednik i potpredsednik Studentskog parlamenta, Aleksandar Nešković i Milorad Marjanović su poželeli dobrodošlicu brucošima, predstavili način funkcionisanja Parlamenta pozivajući svoje kolege da uzmu aktivno učešće u radu ovog tela.

Brucosi 3