Kancelarija za međunarodnu saradnju Univerziteta Singidunum objavljuje javni poziv za Erazmus+ studentske mobilnosti zarad studiranja i zarad prakse koje će se realizovati u zimskom semestru akademske 2024/2025. godine.

Na konkurs se mogu prijaviti studenti sva tri nivoa studija, pod uslovom da su u školskoj godini u kojoj se mobilnost realizuje završili prvu godinu studija.

U ovom konkursnom roku u okviru projekta KA 131 2023 na raspolaganju je:

  • 8 mobilnosti zarad studiranja (predviđeno trajanje mobilnosti: 5 meseci)
    4 mobilnosti zarad prakse i stručnog usavršavanja (predviđeno trajanje mobilnosti: 3 meseca).

Studenti Fakulteta zdravstvenih i poslovnih studija u Valjevu (FZP) pre svega moraju iskazati svoju zainteresovanost za razmenu Departmanu za međunarodnu saradnju našeg fakulteta na jmaksimovic@singimail.rs slanjem popunjenog  Student declaration dokumenta najdalje do 18.4.2024. do 15h.

Tek nakon povratne informacije od strane našeg fakulteta, student mora poslati aplikacioni formular na engleskom jeziku, u slobodnoj formi, koji treba da sadrži sledeće elemente:

  • Kratku biografiju (CV sa osnovnim podacima)
  • Motivaciono pismo (sa naznakom za koji univerzitet apliciraju, kao i uže stručne oblasti koje ih interesuju)
  • Prosek ocena sa spiskom položenih ispita
  • Dokaz o nepovoljnom socio-ekonomskom statusu ili o invaliditetu studenta (ukoliko student ispunjava ovaj kriterijum, potrebno je da priloži neophodnu dokumentaciju LINK).

Rok za slanje: 18. April 2024. godine

 

Kako: Prijava (dokumenta sa naznačenim naslovima, u pdf formatu) se šalje istovremeno na sledeće mejl adrese:

  •  internationaloffice@singidunum.ac.rs (Erazmus+ koordinatori Univerziteta Singidunum) i
  • jmaksimovic@singimail.rs (Departman za međunarodnu saradnju FZP)

Pre procesa prijavljivanja, studenti se mole da pročitaju opšte informacije Javnog poziva i upoznaju se sa dokumentacijom potrebnom za prijavu, kao i Vodic-za-studente-univerziteta-singidunum-kroz-erazmus-studentske-mobilnosti

Spisak fakulteta za koji se kao student FZP u Valjevu možete prijaviti je dostupan na ovom LINKu (dolaze u obzir i svi EU univerziteti koji se nalaze na ovoj strani koje morate birati prema studijskom programu koji pohađate).

Iskustva studenata našeg fakulteta koji su već bili na razmeni možete pogledati na ovom LINKu.

Za sve dodatne informacije savetovanje sa Departmanom za međunarodnu saradnju FZP, u skladu sa našom tradicionalnom praksom, pišite na jmaksimovic@singimail.rs

Za detaljnije informacije o konkursu i Erazmus+ programu razmene, pozivamo sve zainteresovane studente da se u četvrtak 4.4.2024.godine u 12 časova putem Micorosft Teams platforme LINK uključe na Informativnu sesiju.

_________________________________________

Selekcija kandidata vrši se na osnovu Pravilnika o uslovima za evaluaciju i selekciju studenata, nastavnog i nenastavnog kadra.

Nakon isteka roka za prijavu, prijavljeni kandidati biće blagovremeno obavešteni o ishodu konkursa putem zvaničnog sajta Unverziteta Singidunum.

Žalbe na rezultate konkursa i proces selekcije mogu se podneti u roku od tri dana, o čemu odlučuje rukovodstvo Univerziteta Singidunum.

Bitne informacije o Erazmus+ programu razmene možete naći na ovom linku.

Svim kandidatima se skreće pažnja da neblagovremene, nepotpune i nedozvoljene prijave neće biti uzete u razmatranje.

VAŽNA NAPOMENA: Konačnu odluku o Erazmus+ stipendistima donosi Erazmus+ komisija Univerziteta Singidunum tek nakon prethodne saglasnosti dobijene od strane institucije-primaoca, a u skladu sa rasploživim Erazmus+ sredstvima.

Srećno!