Studenti Poslovnog fakulteta Valjevo pridružili su se humanitarnoj akciji ČEPOM DO OSMEHA, koja za cilj ima pomoć deci sa invaliditetom. Akciju su do sada podržale mnogobrojne institucije širom Srbije.

cdos1

Pozivamo Vas da date svoj doprinos tako što ćete prikupiti čvrste plastične čepove, npr. od mleka, jogurta, majoneza, kečapa, flomastera, lekova koji imaju plastični čep, navlake za medicinske igle, sokova, vode, piva, kečapa, sredstava za kućnu i ličnu higijenu (deterdženti, paste za zube, šamponi, dezodoransi, kreme za ruke, omekšivači, balzami, tečnost za sudove…) i odložiti ih u kutije koje se nalaze na I i III spratu Fakulteta.
Sаkupljene količine čepovа od plаstike se odvoze u reciklažni centar, а prikupljenа sredstvа se koriste u humаnitаrne svrhe. Do sada je ovа аkcijа pomogla šestoro dece – nabavkom opreme i terapeutskih pomagala omogućeno im je lаkše funkcionisаnje u svаkodnevnom životu i obrazovanju. Istovremeno postiže se i ekološki doprinos očuvаnjem životne sredine.
Prvo javno sortiranje je obavljeno početkom maja 2014. godine u opštini Bačka Palanka, a drugo sortiranje početkom oktobra u Somboru. U drugom delu akcije sakupljeno je oko 4 tone čepova. Projekat sortiranja čepova u Somboru odobren je i finansiran od strane Ministarstva omladine i sporta.
O detaljima akcije i nameni sredstava koja se trenutno prikupljaju, pročitajte više na sajtu Akcije