Studenti Fakulteta zdravstvenh, pravnih i poslovnih studija Univerziteta Singidunum nastavljaju takmičenje u organizaciji Poverenika za zaštitu ravnopravnosti.

Tim studenata Departmana za poslovno pravo Fakulteta Singidunum u Valjevu u sastavu Milorad Marjanović, student III godine i Nina Sofronić, studentkinja IV godine, pod mentorstvom profesora Velisava Markovića, koji su prvi put ove godine uzeli učešće u jednom takmičenju studenata svih pravnih fakulteta u Srbiji – Takmičenju u simulaciji suđenja iz oblasti zaštite od diskriminacije koji je organizovao Poverenik za zaštitu ravnopravnosti uz podršku Fondacije za otvoreno društvo – Srbija, posle uspešno savladane prve, a potom i druge faze takmičenja ušao je u završnicu, među 8 najboljih timova koji nastavljaju takmičenje u Beogradu tokom decembra 2018. godine.

takmičenje u simulaciji suđenja singidunum 1

Posle blagovremeno podnete prijave za učešće u takmičenju u oktobru 2018.godine, nakon dobijanja pravnog problema sa određenim pisanim materijalom koji se odnosi na diskriminaciju po osnovu pola, naš tim je u određenom roku dostavio model tužbe nadležnom sudu radi zaštite od diskriminaciju na zadatu temu.

takmičenje u simulaciji suđenja singidunum 3

Posle prijema obaveštenja 15. novembra 2018. godine iz kancelarije Poverenika da je tim naših studenta prošao prvu fazu takmičenja i ušao u grupu od 12 timova sa različitih fakulteta koji nastavljaju takmičenje, u predviđenom roku naš tim je dostavio odgovor na tužbu jednog od timova koji je kao i naš tim prošao u drugu fazu takmičenja.

takmičenje u simulaciji suđenja singidunum 2

Da su studenti pokazali veliko znanje i spremnost potvrđuje i informacija dobijena 30. novembra iz kancelarije Poverenika za zaštitu ravnopravnosti da je naš tim uspešno prošao drugu fazu takmičenja i ušao u grupu od 8 timova sa različitih fakulteta koji u završnoj fazi takmičenja 11. decembra u Beogradu nastavljaju takmičenje usmeno pred odabranim sudijama.