Kada se spoje kvalitetna nastava sa radom u realnim poslovnim situacijama ne samo da se postiže željeni nivo znanja, već se kroz tako stečeno iskustvo povećava motivacija i uviđaju prilike za  budućnost kroz međusobnu saradnju i podršku.

Ovog puta, prof. dr Ivana Damnjanović je povela studente na jedinstvenu avanturu u okviru fantastičnih i nezaboravnih putovanja po Srbiji i Balkanu koje stvara turoperator Nature Travel Office iz Niša. Zvi zajedno su 20.09.2022. godine kreirali posetu Petničkoj pećini za dvadesetšestoro dece iz celog sveta i pokazali im kako da uvek budu odgovorni i puni poštovanja prema prirodnim lepotama kada ih posećuju. U tome se ogleda suština održivog turizma koja je postala okosnica konkurentnosti turizma u svetu, kao i kvalitetnih obrazovnih iskustava.

Turizam je grana privrede koja je toliko sveobuhvatna da može otvoriti vrata za razvoj karijere i poslovanja za mlade ljude bez obzira na to šta su studirali. Naprotiv, sva znanja i iskustva iz raznih oblasti mogu, ukoliko su dobro udruženi, stvoriti jedinstvene prilike za poslovanje. Stoga su se, pored studenata turizma Aleksandra i Teodore, ovom poduhvatu pridružili i Maja, student sestrinstva, Natalija, student marketinga i psihologije i Dejan, student iz oblasti informacionih tehnologija.

Uz reči hvale za gostoprimstvo i profesionalizam koji je naš tim studenata pod vođstvom profesora Ivane Damnjanović pokazao, rastanak je najavio nove poduhvate koje ovo inspirativno  partnerstvo između fakulteta i privrede nedri i neguje.

Petnica, 20.09.2022. Collage (1)