Danas smo u Regionalnom inovacionom startap centru Valjevo našeg Fakulteta predstavili novi ciklus predinkubacije i Javni poziv za pojedince i timove koji žele da koriste usluge našeg centra.
Rukovodilac centra Marko Marković predstavio je sadržaj, ciljeve i aktivnosti predstojećeg programa, pozivajući sve zainteresovane da se prijave.
Nakon toga, imali smo čast da ugostimo Nanu Radenković, suosnivačicu i menadžerku edukacije kreativnog haba Nova Iskra na radionici „Od ideje do proizvoda“. Nana je podelila dragocene uvide i pravila procesa ideacije, sa ciljem stvaranja novih ideja, proizvoda i usluga, sve do njihove materijalizacije.
Razgovarali smo o kreativnim procesima, važnosti mekih (socijalnih, emocionalnih, timskih) i tvrdih (domenskih) veština. Nana nas je vodila kroz sve faze razvoja ideje – od njene razrade, istraživanja tržišta, kreiranja prototipa, do testiranja i plasmana na tržište.
Yahvaljujemo se Nani na fantastičnom predavanju, brojnim iskustvima i praktičnim primerima iz njenog dugogodišnjeg rada kao edukatorka i mentorka brojnim startapovima i programima inovacionog ekosistema Srbije.
Prijave za novi ciklus predinkubacije traju do 10. juna 2024., a obrazac je dostupan na sajtu RISC-a: https://riscvaljevo.org/javni-poziv-za-koriscenje-usluga…/
Javni poziv realizuje se u okviru programa “Podizanje kapaciteta regionalnih inovacionih startap centara uz podršku naučno-tehnoloških parkova” koji Udruženje za istraživanje i razvoj „Poslovni inkubator“ sprovodi u saradnji sa Naučno-tehnološkim parkom Beograd, na inicijativu Ministarstva nauke, tehnnološkog razvoja i inovacija, uz podršku Fonda za inovacionu delatnost.
RISC Mitap Nana '24 (4 of 29)
RISC Mitap Nana '24 (9 of 29)
RISC Mitap Nana '24 (28 of 29)