Regionalna konferencija o preduzetništvu mladih Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine odrzana je 8.11.2017. godine u hotelu Metropol u Beogradu. Paneli Konferencije odnosili su se na teme o preduzetništvu mladih kao izazovu i razvojnoj šansi Srbije i Regiona. Posebno su diskutovani problemi vezani za finsiranje i finansijsku pismenosti mladih kao i inovativnosti u obrazovanju.

smanjena2

Prof. dr Zoran Jović bio je panelista dok su aktivno u radu konferencije učestvovale i profesori i saradnici Univerziteta Singidunum i Fakulteta zdravstvenih, pravnih i poslovnih studija, prof. dr Kosana Vićentijević i prof. dr Lidija Barjaktarević.

smanjena 1

Konferencija je doprinela ukupnom sagledavanju stanja u preduzetništvu mladih Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine i stvaranju razvojnih šansi za veće zapošljavanje mladih. Kako je istaknuto, u Srbiji u ukupnoj nezaposlenosti mladi učestvuju sa 22,5%, a slično stanje je i u Regionu. Upravo zato je bitno stvaranje povoljnog poslovnog ambijenta za osnivanje i razvoj preduzeća čiji su osnivači mladi; uvođenje znanja iz oblasti preduzetništva u obrazovni sistem; veće učešće mladih u procesima ekonomskog odlučivanja i umrežavanja.