U okviru Programa studentske kreativne prakse realizovana je radionica posvećena uspehu, i to poslovnom uspehu u praksi o čemu je govorila Ksenija Vlaović, izvršna direktorka štamparije “Futura” iz Novog Sada.

IMG_0111

Ona je istakla da je aktivnost i svestranost osnova uspeha jer se stalno mora raditi i u više oblasti. Kako je rekla ona je poslovna žena sa šest zanimanja jer je svom zanimanju koje je stekla obrazovanjem dodala još pet specijalnosti. Upravo je sistem svestranog napredovanja obezbedio da njena štamparija koja je porodična firma uspešno traje 25 godina. Osnov uspeha za nju je potpuna i stopostotna uverenost u sopstvenu biznis ideju. Ako je tako onda ne treba nikakav biznis plan.

IMG_0115

Branislava Simović, trener NLP metode, prezentovala je studentima tehniku svesnog upravljanja uspehom i stvaranjem boljeg okruženja. Neuspeh je rezultat koji nismo želeli i tako ga treba uvek doživljavati, kao nešto što ostaje iza i predstavlja izazov i podsticaj za dalje. Na pitanje šta rade uspešni, odgovor je jednostavan, žive svoj život a ne tuđi!

IMG_0112