Poslovni fakultet Valjevo, kao i do sada, pruža podršku projektima održivosti. Ovoga puta je to bio projekat MTB kros „Putevi sokola“ u organizaciji udruženja Zeleni trag sačinjenog od diplomiranih studenata našeg fakulteta, na kojem su volonteri bili sadašnji studenti studijskog programa Turizam i hotelijerstvo, sa ciljem da se u budućnosti razvije u tradicionalno internacionalno takmičenje.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ova manifestacija koja promoviše planinski biciklizam, zdrave stilove života i aktivan boravak u prirodi, kao i opštinu Osečina i ceo Kolubarski okrug kao novu ciklo destinaciju je u nedelju, 8. maja 2016. godine, okupila 120 ljudi iz cele Srbije, kao i iz Bosne i Hercegovine, od čega je njih 68 učestvovalo u samoj trci. Kros je privukao kako profesionalne takmičare, tako i zaljubljenike u biciklizam i sve one koji su želeli da divan majski dan provedu u prirodi.

Na startnoj poziciji na Proslopu kraj Pecke je sve sačekalo sunce i u bele oblake uvijeni planinski vrhovi, a na cilju prelep pejzaž reke Ljuboviđe kako protiče ispod Rimskog mosta uz zvuke vodopada stare hidrocentrale. Iako je takmičare pratila kiša i grad dok su vozili stazom dugom 34 kilometra preko tri planinska vrha i kroz kanjone dve reke, sa osmehom na licu su prepričavali nezaboravnu avanturu studentima-volonterima koji su ih dočekali sa osveženjem, u kotliću spremljenim ručkom i slatkišima, odličnim raspoloženjem i osmesima na licima.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dan za pamćenje je zabeležen i na mnoštvu fotografija, a završen dodelama nagrada, zahvalnicama za svakog takmičara, čestitkama organizatorima i željom da se što pre ponovo okupimo.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA