U okviru ciklusa predavanja pripremne nastave za praksu u četvrtak, 1. decembra u 15h u slušaonici 38, biće održano interaktivno predavanje „Moja karijera – moj projekat“.

Uvodničar i moderator: Ljubica Marković, Institut za održivi razvoj;
Predavači: Slobodanka Stević, vlasnica i direktorka „Kondor – Tis“, doo. Loznica  i Jasmina Andrić, Poslovni centar Nacionalne službe za zapošljavanje – Filijale Valjevo.

Predavanje će biti posvećeno projektovanju karijernog puta kroz snalaženje na tržištu rada i pronalaženje tržišnih niša za zapošljavanje, kao i traženjima odgovora na pitanje na koji način izbeći svrstavanje na listu lica koja dugotrajno traže zaposlenje.

Takođe, suočavanje sa poslodavcem uvek je momenat za koji se treba pripremiti i koji opredeljuje dalji tok karijere. Jedan od načina je obavljanje prakse kod poslodavca i dalji rad kod poslodavca. Drugi način je ulazak u sopstvene preduzetničke vode i osnivanje sopstvenog biznisa u čemu je od velike pomoći iskustvo onih koji su već preduzetnici. Predavanje je osmišljeno kao interaktivno sa otvorenom komunikacijom sa gostima-predavačima.

Predavanje je otvoreno za studente svih godina i svih studijskih programa.

Drugi deo ovog ciklusa biće nastavljen 8. decembra, takođe u okviru pripremne nastave za praksu, kada će biti reči o temi „Moj projekat za lokalnu zajednicu“, upravo pred početak novog modula Škole za izradu projekata koji je planiran za 12, 13. i 14. decembar u Šapcu.