Novi poslovni model „Biznis inkubator na Poslovnom fakultetu Valjevo“ koji bi pored zapošljavanja mladih i studenata mogao podržati i olakšati zapošljavanje žena i razvijanje njihovih poslovnih ideja, prezentovan je učesnicama Susreta poslovnih žena Srbije i Južne srpske pokrajine Kosova i Metohije.

ki3

Ovaj suret deo je projekta koji se raelizuje više od godinu dana i koji kroz raznovrsne aktivnosti stimuliše dijalog poslovnih žena sa ovih područja. Projekat sprovode asocijacije „TransConflict“, Beograd i „D4D – Democracy for Development“, Priština uz podršku Britanske ambasade.

ki1

Ovo je bila prilika da se čuju i iskustva poslovnih inkubatora Južne srpske pokrajine Kosova i Metohije. Kako je ovom prilikom rečeno poslovni inkubator u Kosovskoj Mitrovici koji je osnovan kao podrška poljoprivrednoj proizvodnji veoma uspešno radi i danas i obezbedio je ne samo podršku i razvoj poljoprivredne proizvodnje već i niza unapređenja u proizvodnji, zaštitu brendova, dizajn ambalaže, plasman na tržište. Nažalost, poslovni inkubator u Gnjilanu koji je osnovan kao podrška ženskom preduzetništvu uspeo je da okupi preduzetnice koje se bave izradom sitnih predmeta, rukotvorina. Veoma brzo se pretvorio u instrument podrške socijalnom preduzetništvu.

ki2