U okviru decenijske saradnje koju naš fakultet neguje sa DHBW Ravensburg iz Nemačke, a posebno u okviru Erasmus+ projekta finansirane mobilnosti koji zajednički realizujemo, kolege sa ovog univerziteta su bile u poseti našem univerzitetu i fakultetu u perodu od 23. do 29. marta 2019. godine. Tokom boravka profesori dr Fuchs i dr Specht su držali radionice na našem univerzitetu u Beogradu i fakultetu u Valjevu.

63.1. Kolaz - Fuchs (1)

Za vreme posete Valjevu, prof. dr Wolfgang Fuchs, koji već tradicionalno drži predavanja na engleskom jeziku za studente našeg fakulteta je ovog puta održao radionicu na temu Kvalitet usluga (Service quality) i za učenike srednjih škola iz Valjeva koji su iskazali interesovanje za ovu oblast i koji imaju minimum znanja engleskog jezika B1. Ova aktivnost je bila sastavni deo Meseca posvećenog srednjoškolcima koji je organizovao naš fakultet pod nazivom Moje međunarodno obrazovno iskustvo na zadovoljstvo svih učesnika.

63.2. Kolaz - Specht (1)

Po prvi put smo imali čast da na našem fakultetu ugostimo i profesora dr Jan Specht-a koji je za studente svih godina studijskog programa Turizam i hotelijerstvo našeg fakulteta održao interaktivnu radionicu na vrlo aktuelne teme iz oblasti uloge arhitekture u turizmu i arhitekture kao simbola destinacija (Introduction to tourism architecture and architectural tourism; Architecture as a symbol for destinations; From market segments to hotel products (case examples).
Tokom ove akademske razmene profesori su, takođe, imali brojne sastanke sa rukovodstvom i akademskim kadrom našeg fakulteta čime je saradnja produbljena i napravljeni konkretni dogovori i planovi za predstojeći period naše saradnje.