Studentska organizacija AIESEC, sa kancelarije na Poslovnom fakultetu Valjevo, ovog leta po četvrti put organizuje projekat „Pokreni svoju budućnost“. Osnovci i srednjoškolci iz Valjeva imaju priliku da u okviru informatičkih radionica i radionica o toleranciji razviju svest o važnosti ovih tema i kasnije rade na poboljšanju društva i svoje okoline.
Pokreni svoju budućnost ima za cilj stvaranje platforme za usavršavanje mladih putem neformalnog obrazovanja u Srbiji. Povezivanjem ovako stečenog neformalnog obrazovanja sa onim koji učenici dobijaju u redovnoj nastavi, mladi dobijaju veštine neophodne za lični razvoj, napredak u komunikaciji kako na maternjem, tako i na stranim jezicima, kao i veštine potrebne za njihovo uključivanje u društvo.
Ovim povodom, krajem juna u Valjevo je stiglo tri inostrana studenata iz Grčke i Tunisa koji zajedno sa studentima iz Valjeva učestvuju na realizaciji projekta.
Glavna težnja projekta jeste kontinuitet u realizaciji i praćenje i podsticanje razvoja učenika kroz završne godine osnovne i sve godine srednje škole. Organizacija AIESEC razvija liderski potencijal mladih, kako bi u praksi pokazali važnost formalnog i neformalnog obrazovanja, kao i širok spektar mogućnosti koje se pružaju mladima u Srbiji, a da oni toga često nisu ni svesni.

Untitled-1

AIESEC je globalna mreža studenata koja razvija liderski potencijal mladih i pozitivno utiče na društvo. Prisustvom u 124 zemlje, AIESEC predstavlja najveću organizaciju vođenu od strane studenata. Svojim programima internacionalnih praksi i organizacijom edukativnih i društveno odgovornih projekata, AIESEC pruža mladima jedinstvenu mogućnost za lični i profesionalni razvoj.
Za više informacija o samoj organizaciji i mogućnostima koje su na raspolaganju svim studentima možete pronaći na sajtu www.aiesec.org.rs.