Polufinale takmičenja „Razvoj omladinskog turizma“ održano je 17. marta na Poslovnom fakultetu Valjevo Univerziteta Singidunum. Ukupno 13 timova iz Valjeva, Lajkovca i Bajine Bašte takmičilo se u predstavljanju svoje ideje za razvoj omladinskog turizma u Srbiji.

DSC_8283

Žiri su činili prof. dr Radmila Živković, Fakultet za turistički i hotelijerski menadžment, Univerzitet Singidunum; Silvana Birčanin, predstavnik Turističke organizacije Valjevo; Andrijana Paunović, vlasnik turističke agencije „Abeona“ i diplomac Poslovnog fakulteta Valjevo; doc. dr Filip Đoković, rukovodilac departmana za turizam i hotelijerstvo, Poslovni fakultet Valjevo, Univerzitet Singidunum i Brankica Gvozdenić, Student III godine studijskog programa Turizam i hotelijerstvo.

DSC_8064

Veoma dobre ideje za razvoj turizma, naročito valjevskog, mogle su se danas čuti u prepunom amfiteatru Poslovnog fakulteta Valjevo. Svi takmičari pokazali su veliki stepen profesionalnosti i sposobnosti da svoju kreativnost sprovedu u delo, tako da se žiri susreo sa teškom odlukom koji tim izdvojiti i proglasiti pobednikom.

Treće mesto zauzeo je tim Valjevske gimnazije koji su činili Sara Lazarević, Dejan Đurašinović i Ana Ulemek, pod mentorstvom profesorke Bojane Krstić. Oni su se predstavili autorskim filmom kojim su promovisali razvoj turizma u mestu Brežđe, u okolini Mionice.

DSC_8094

Drugo mesto delili su tim Ekonomske škole „Valjevo“ – Nevena Jokić, Vladimir Đurđević i Jelisaveta Perišić pod mentorstvom prof. dr Vesne Matić i tim Poljoprivredne škole sa domom učenika „Valjevo“ – Tatjana Dobriković, Tamara Majić i Vanja Atanasković, sa mentorom Brankom Vićentijevićem.

DSC_8259

Pobedničko mesto takođe su podelila dva tima, tim Ekonomske škole „Valjevo“ koji su činile Ksenija Živković, Katarina Sofronić i Anastasija Petrović, pod mentorstvom Radmile Jakovljević i tim Valjevske gimnazije – Marko Todorović, Jana Zdravković i Milica Matić sa mentorom, profesorkom Milkom Majstorović.

DSC_8291

Pored direktnog plasmana pobedničkih timova u finale takmičenja koje će se održati 25. marta na Univerzitetu Singidunum u Beogradu i na kome će učestvovati i polufinalisti iz Beograda, Novog Sada i Niša, pobednici su osvojili i veoma vredne nagrade.

Drugoplasirani i trećeplasirani timovi nagrađeni su studijskim putovanjem u Sirmijum i Zasavicu u organizaciji Poslovnog fakulteta, kao i oslobađanjem prijemnog ispita i dela školarine za studije na Poslovnom fakultetu Valjevo.

Finalisti su osvojili potpuno oslobađanje školarine na Poslovnom fakultetu Valjevo, kao i jednodnevni izlet na Palić u organizaciji turističke agencije „Abeona“.

DSC_8194

U organizaciji Turističke organizacije Valjevo svi takmičari imaće mogućnost obavljanja prakse, a tim iz Bajine Bašte dobio je posebnu nagradu – učešće na Prolećnoj školi preduzetništva koju Poslovni fakultet Valjevo organizuje u maju.

Po radovima koji su viđeni, organizatori takmičenja ističu da je ovaj svojevrsni način podsticanja kreativnosti omladine pokazao da imamo mlade za ponos, koji imaju itekako šta da pokažu ukoliko im se da prilika za to.

DSC_8166

Zahvaljujemo se još jednom svim takmičarima i nastavnicima na odličnoj saradnji u učešću u današnjem takmičenju, a finalistima želimo puno uspeha u finalu!

Sve fotografije sa takmičenja možete pogledati u Galeriji sajta, kao i na Facebook stranici fakulteta.