Novogodišnji kviz o običajima, dešavanjima i raznim kulturološkim aspektima u zemljama engleskog i nemačkog govornog područja.

U četvrtak, 28. decembra 2023. godine, na Fakultetu zdravstvenih i poslovnih studija Univerziteta Singidunum, održan je novogodišnji kviz o običajima, dešavanjima i raznim kulturološkim aspektima u zemljama nemačkog i engleskog govornog područja. Ovaj kviz imao je za cilj da okupi studente i profesore kako bi nešto naučili, ali se i zabavili i družili povodom predstojećih novogodišnjih i božićnih praznika.

Pre samog početka kviza, studenti su zajedno sa profesorkama stranih jezika Sonjom Urošević i Jovanom Glišić pravili bezalkoholne koktele karakteristične za dva govorna područja – englesko i nemačko. Nakon degustacije pića, naši studenti su po prvi put imali priliku da prisustvuju nastupu svojih kolega, muzičke sekcije Fakulteta zdravstvenih i poslovnih studija. Uz nekoliko srpskih, engleskih, pa i nemačkih pesama, praćenih gromoglasnim aplauzom, duh praznika je oživeo i ispunio veliki amfiteatar. Nakon opuštanja uz muziku i pevanje, učesnici su, podeljeni u 5 timova, pokazali svoje znanje u ovogodišnjem kvizu. Konkurencija je bila jaka, ali nakon duge borbe pobedu su odneli „Tanjini pilići“, tim studenata prve i treće godine.

Zahvaljujemo se svim studentima koji su se odazvali pozivu, učestvovali, ali i kolegama koje su podržale ovaj događaj.

Nastavnice stranih jezika vam žele srećne praznike!

Cheers!

Prost!

DSC_2329 (1)
image5 image7
DSC_2413 (1)