U četvrtak, 20. oktobra u Hotelu Grand u Valjevu, održan je Sajam preduzetništva.

Sajam preduzetništva, koji je organizovan u partnerstvu sa Regionalnom privrednom komorom Valjeva, izazvao je veliko interesovanje građana, a zabeleženo je oko 400 posetilaca. Oni su imali priliku da čuju više o preduzetništvu i preduzetničkim idejama, koje je moguće pokrenuti kako za par stotina evra, tako i za nekoliko hiljada evra. Predstavljene preduzetničke inicijative osmišljene su na osnovu višemesečnog istraživanja i u skladu sa specifičnostima i potrebama svakog regiona u Srbiji. One su razvrstane po visini investicije, kao i po delatnostima na: proizvodnju, usluge, trgovinu i poljoprivredu.

Na sajmu je učestvovalo oko deset lokalnih organizacija, koje su predstavile svoje programe podrške za pokretanje malog biznisa, dok su prateći program sajma činila edukativna predavanja. Više informacija o izazovima preduzetništva posetioci su mogli da dobiju i od uspešnih preduzetnika koji su pokrenuli sopstveni mali biznis.

Fakultet zdravstvenih, pravnih i poslovnih studija je nastupio sa štandom na kome su, pored ostalog, predstavljene aktivnosti vezane za preduzetničke aspekte obrazovanja koje naš fakultet primenjuje.

Pored toga, predavanje na temu „Analiza izvodljivosti i poslovni model uspešnog preduzetničkog biznisa“ održao je dr Filip Đoković, prodekan Fakulteta zdravstvenih, pravnih i poslovnih studija.

 img_5023

img_5048