U četvrtak, 18. aprila 2018. na Fakultetu je održan skup namenjen srednjoškolcima pod nazivom RAST.

R-A-S-T 19.04.2018

RAST predstavlja skup predavanja i radionica namenjenih ličnom i profesionalnom razvoju maturanata.

sajt

Na radionicama je učestvovalo 35 odabranih maturanata valjevskih srednjih škola (Ekonomska škola „Valjevo“, Medicinska škola „Dr Miša Pantić“, Poljoprivredna škola sa domom učenika, Tehnička škola „Valjevo“), kao i Valjevska gimnazija, a od škola iz okruženja učestvovali su učenici Tehničke škole, Ub i Srednje škole Mionica.

Tijana Cvetić

Maturanti su imali priliku da prisustvuju predavanju doc. dr Tijane Cvetić na temu „Upravljanje stresom, kako da opustite Vaš um i telo“, radionici „Svet pun mogućnosti – svet pun izazova“ koje su održale doc. dr Ivana Damnjanović, Nataša Mirković MA i Jelena Bošković, MA, zatim predavanju doc. dr Katarine Plećić na temu „Kaži gde klikćeš i reći ću ti ko si“ i predavanju „Neverbalna komunikacija“ prof. dr Filipa Đokovića.

Nataša Mirković, Ivana Damnjanović

Skup je otvorila dekan Fakulteta, prof. dr Branka Stamatović Gajić, a završnu prezentaciju održali su naši studenti, učesnici Erazmus+ programa mobilnosti studenta, koji su predstavili svoja iskustva stečena tokom semestara studija provedenih u Nemačkoj i Sloveniji.

Katarina Plećić

Učenici su iskazali i veoma dobre reakcije i zadovoljstvo na učešću, pohvalivši interesatne teme i načine pristupa i istakavši korisnost brojnih informacija i saveta  koje su dobili.

Filip Đoković

Fakultet zdravstvenih, pravnih i poslovnih studija univerziteta Singidunum nastavlja da svojim aktivnostima doprinosi lokalnoj zajednici i kroz izvanredan odnos sa srednjim školama utiče na usavršavanje kako maturanata, tako i drugih srednjoškolaca i nastavnog osoblja.

DSC_2468

DSC_2517