Prvi Poslovni susret posvećen rezultatima istraživanja koja su realizovana po nekim od značajnih pitanja u praksi, pod nazivom „Teorija i praksa“, održan je 15. aprila na Poslovnom fakultetu Valjevo Univerziteta Singidunum. Studenti Poslovnog fakulteta su pred svojim mentorima i predstavnicima kompanija i bankarskog sektora prezentovali rezultate svojih istraživanja, koja su slušali i srednjoškolci iz Mionice i Valjeva.

00 smanjena

Šta žele „milenijalsi“? – tema je istraživanja koje su prezentovali studenti IV godine, Milica Savić (Računovodstvo i revizija), Katarina Marković, Filip Mrkonjić i Marko Branković (Finansije i bankarstvo). Istraživanje je urađeno u saradnji sa kompanijom „Bosis“ iz Valjeva, pod mentorstvom prof. dr Kosane Vićentijević. Marija Pantelić, MBA, AssocCIPD, menadžer ljudskih resursa kompanije „Bosis“, pohvalila je uloženi trud i nastup ovog studentskog tima.

03 smanjena

Boško Spasojević, student IV godine studijskog programa Računovodstvo i revizija, govorio je o rezultatima istraživanja „Finansijska analiza kompanije Europrom, d.o.o. Valjevo“ i primeni analize u praksi.  Ovo istraživanje je urađeno pod mentorstvom prof. dr Zorana Petrovića, a pozitivne ocene nakon prezentacije preneo je Nebojša Damnjanović, IT menadžer „Europroma“.

09 smanjena

Treće istraživanje bilo je posvećeno mogućnostima za ulaganje novčanih sredstava za fizička lica u Srbiji. Rezultate je u ime svojih kolega prezentovala Violeta Vasiljević, student IV godine studijskog programa Finansije i bankarstvo. Uz Violetu, ovo istraživanje su radili Nataša Bošković, Anđelka Vesić, Kristina Kovačević, Dragana Mišić, Stefan Savić i Nenad Srećković, pod mentorstvom prof. dr Zorana Jovića i Sanje Lukić, MA. Nakon ove prezentacije prisutnima se obratio i svoje utiske izneo dr Dušan Ranisavljević, direktor filijale „Marfin banke“ u Valjevu.

11 smanjena

Cilj ovakvog Poslovnog susreta je podsticaj praktičnom istraživanju studentskih timova i traženje rešenja za uspešnije fukcionisanje privrednih subjekata. Nakon ovog susreta učesnici su svakako bogatiji za kvalitetna znanja i informacije koje mogu primeniti u svom poslovanju, a moglo se jasno sagledati i u kom smeru treba realizovati programe obrazovanja i istraživanja kako bi se obezbedio praktičan i primenjiv rezultat.

01 smanjena

Poslovni susret „Teorija i praksa“ organizovali su Poslovni fakultet Valjevo Univerziteta Singidunum i Institut za održivi razvoj Poslovnog fakulteta Valjevo sa Poslovnim inkubatorom za početničko preduzetništvo žena i mladih.

13 smanjena

„Sta žele milenijalsi“ – istrazivanje u saradnji sa kompanijom Bosis

Istrazivanje – Finansijska analiza kompanije EUROPROM d.o.o.

Publikacija – Finansijski posrednici

Galerija fotografija sa Poslovnog susreta „Teorija i praksa“