Okrugli sto na temu „Razvoj preduzetništva maldih i studenata“ održan je danas na Poslovnom fakultetu Valjevo. Organizator je Poslovni fakultet Valjevo i Institut za održivi razvoj, a okrugli sto je potvrdio posvećenosti ove visokoobrazovne institucije održivom razvoju obrazovanja i preduzetništva.

Uvodnočari okruglog stola, Marina Vukobratović Karan, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Dr Danica Mićanović, Privredna komora Srbije i Gordana Danilović Grković, Poslovno tehnološki inkubator tehničkih fakulteta Beograd, fokusirale su se na podtemu današnje diskusije – poslovni inkubator.

Zapravo, glavna tema okruglog stola je bila razjašnjavanje dilema i stavova oko obrazovanja Poslovnog inkubatora za mlade i studente Poslovnog fakulteta Valjevo. Da bi Poslovni inkubator postao realnost i omogućio studentima i mladima da svoje rane preduzetničke korake naprave uz njegovu podršku potrebno je prilikom osnivanja uzeti u obzir zakonske okvire (Zakon o inovacionoj delatnosti), nužna partnerstva, principe i politike vezane za regulisanje odnosa i ponašanja budućih stanara inkubatora i slično. U veoma sadržajnoj i živoj raspravi izrečeno je veoma mnogo praktičnih saveta, korisnih uputstava i zaključeno, da   početak nije nimalo lak ali je rezultat fantastičan!

Više fotografija sa događaja možete pogledati u galeriji.