Na Poslovnom fakultetu Valjevo, 23. oktobra, održan Jesenji poslovni forum. Tema ovogodišnjeg Foruma bila je “Nova ekonomija”. Ova tema razmatrana je kroz tri plenarne rasprave posvećene poslovnim strategijama, obrazovanju i ljudskom kapitalu.

DSC_7194

Siniša Mitrović kao uvodničar, prezentovao je “Zelenu ekonomiji” i “Kružnu ekonomiju” kao strategije o kojima se može još dosta razgovarati i u njihovim oblastima istraživati. Iskustva poslovnog strateškog planiranja i viđenja sopstvenih kompanija prezentovali su Branka Novaković, “Malina impex”, Valjevo i Boža Janković, “Kvoliti As”, Šabac.

DSC_7201

Obrazovanje u savremenim uslovima, uvodničar Prof. Dr Miroslav Trifunović, dekan Poslovnog fakulteta Beograd, Univerziteta “Singidunum” postavio je u zanimljiv kontekst informatičkih tehnologija i analizirao šta je, zapravo moguće učiniti u okruženju preko milijarde veb sajtova i polovine čovečanstva koja ima mail adrese , face stranice i svakodnevni pristum internetu.

DSC_7230

Iskustva u obrazovanju sa stanovišta zahteva privrede i opredeljenja mladih za preduzetnička zanimanja prezentovala je Gorana Tanasković, saradnica RPK Kraljevo i izvršna direktorka UPŽ”Nadežda Petrović”, Čačak. Miloš Smiljanić, direktor Centra za kulturu Valjevo koji je obogatio kulturni život Grada nizom kreativnih i umetničkih radionica, istakao je neophodnost negovanja kulture i znanja i neophodnu posvećenest poslu ukoliko se želi pravi i dobar rezultat.

DSC_7232

Prof. Doc. Lazar Dražeta, profesor Univerziteta “Singidunum” veoma sadržajno govorio je o razvolju ljudskog kapitala u privrednim društvima, dok je iskustva u programu karijernog vođenja i rada sa mladima prezentovala Jelena Kovačević, Kancelarija za mlade Grada Čačka.

U radu foruma učestvovali su privrednici, predstavnici lokalnih samouprava, institucija i asocijacija kao i studenti Poslovnog fakulteta Valjevo.

DSC_7248

Prezentacije sa foruma možete preuzeti na sledećem LINK-u.