Vinari i ljubitelji vina okupili su se 31. marta na drugom Kolubarskom sajmu vina-In Vino Veritas, koji organizuju studenti Poslovnog fakulteta Valjevo Univerziteta Singidunum. Sajam je otvorio valjevski hor „Abrašević“, a učesnike i posetioce su u ime studentskog tima koji je organizovao ovu manifestaciju pozdravile tri dame Jelena Tejić, Marijana Aćimović i Marija Đekić.

01

 

„Manifestacija je nastala sa ciljem promovisanja vinske kulture, afirmacije i promovisanja vinara našeg kraja, kao i razvoja vinskog turizma. Ove godine smo dobili podršku Grada Valjeva i Turističke organizacije Valjevo, koji su našu ideju ocenili kao dobru, uviđajući potencijal vina. Nadamo se da će ovaj sajam dugo trajati i postati brend po kome će kolubarski kraj biti prepoznatljiv“, poručila je studentkinja Jelena Tejić, PR Kolubarskog sajma vina.

02

Ocenivši da Valjevo postaje sve značajniji centar u oblasti vinarstva, Aleksandar Vujić Subotić, načelnik Gradske uprave, kazao je da je Kolubarski sajam vina uspešna manifestacija, tako da organizatori imaju punu podršku Grada. Uz studente i goste, drugi Kolubarski sajam vina zvanično je otvorila prof. dr Olivera Nikolić, dekan Poslovnog fakulteta Valjevo.

03

Svoje proizvode izložilo je dvanaest vinara, ne samo iz Kolubarskog okruga, već i iz drugih krajeva Srbije, kao i jedan valjevski proizvođač meda i rakije. Izlagači su izrazili veliko zadovoljsvo zbog učešća na ovom Sajmu, ali i dobre posete.

04

Na Kolubarskom sajmu vina posetioci su videli i radove Nenada Hubera iz Belanovice, koji se bavi izradom ikona i drvenih kutija za vina, a više o tkanju mogli su saznati od primenjene umetnice Zagorke Stojanović, osnivača Kulturno ekološkog zanatskog udruženja „Tkački dvor Rakari“. Čarobni predmeti koji nastaju u njenom ateljeu privukli su veliku pažnju, posebno „šik šajkače“. Zajedno sa Zagorkom Stojanović o tkanju je zainteresovanima govorila naša studentkinja Jovana Jevtić, koja već tri godine učestvuje u radu ateljea u mioničkom selu Rakari. Ove godine organizatori su spojili mladost i tradiciju, tako da je svojim muzičkim izborom Sajam upotpunio DJ Nemanja Nikić, koji se devet godina profesionalno bavi muzikom.

05

Prijatno, skoro letnje vreme svakako je doprinelo Kolubarskom sajmu vina, tako da su tokom celog dana posetioci dolazili da obiđu štandove izlagača i uživaju u ukusima vina, koja su mogli da degustiraju i iz čaša sa logom ove manifestacije, koje je pripremio valjevski „Top-Tim“. Utisci će se tek sumirati, ali mladi organizatori ne kriju zadovoljstvo. Dobra iskustva i rezultati daju im nadu da Kolubarski sajam vina bude upisan u tradicionalne manifestacije na ovom području.

06

Zahvaljujemo se posetiocima, izlagačima, sponzorima i medijima, koji su podržali ovu manifestaciju! Svoje proizvode su na drugom Kolubarskom sajmu vina izložili: Podrum „Aronko“, Valjevo; Vinarija „Gradina“, Valjevo; Domaćinstvo „Tešanović“, Valjevo; „Vali M.“ – Podrum voćnih vina Romansa, Popučke;  Vinarija „Dimitrijević“, Lazarevac; Porodična vinarija „VINIK“, Vršac; Vinarija „Iriški podrum-Mačkov podrum“, Irig; Udruženje vinara Temerin; Vinarija „Živković“, Požarevac; Udruženje vinara i vinogradara Požarevac; Podrum „Đorđević“, Aleksandrovac; „Pimnica Perić“, Negotin i proizvođači meda i rakije „Radovanović“, Valjevo.

Galerija fotografija