Takmičenje za maturante u rešavanju studije slučaja „Case Study Challenge“, održano je 24. marta na Poslovnom fakultetu Valjevo Univerziteta Singidunum. Među 26-oro učesnika iz Valjeva i Mionice, po odluci žirija najbolje su bile i prvo mesto podelile Đina Todorović i Suzana Savić, učenice srednje Ekonomske škole Valjevo. Đina je i po mišljenju publike, odnosno, svojih vršnjaka i profesora, proglašena za favorita.

DSC_8422-2

Takmičenje je bilo individualno, učesnici su dobili zadatak iz oblasti ekonomije i marketinga, za koji su imali dovoljno vremena da pripreme rešenje koje su obrazlagali pred žirijem. Žiri su činili naši profesori, dr Branka Stamatović Gajić i dr Zoran Jović, i Gordana Milovanović, pedagog srednje Ekonomske škole Valjevo. Ocenjivali su korišćenje literature i drugih izvora, metodološki pristup rešavanju, kreativnost, kvalitet izlaganja i pokazano znanje.

DSC_8360

Da su svi takmičari navedene kriterijume odlično ispunili, potvrđuje to što je žiriju trebalo dosta vremena da donese konačnu odluku. Zato su i odlučili da prvo mesto podele Đina i Suzana. Svi takmičari su dobili zahvalnice i nagradnu ekskurziju, posetu Beogradskoj berzi i Narodnoj banci Srbije, kao i oslobađanje prijemnog ispita, dok su dve najbolje učesnice oslobođene prijemnog ispita i školarine za studije na Poslovnom fakultetu Valjevo.

DSC_8415

Jedan od razloga za sjajan nastup svih takmičara, među kojima su preovlađivale dame, svakako je i uvodno izlaganje prof. dr Branke Stamatović Gajić, koja im je govorila o tremi, uzrocima i načinima savladavanja treme, što su svi slušali s pažnjom i velikim interesovanjem.

DSC_8336

I ovaj susret je potvrdio da iz ovdašnjih srednjih škola izlazi veliki broj talentovanih mladih ljudi, spremnih da svoje obrazovanje nadograđuju i svesnih da, kako im je i dekan Poslovnog fakulteta Valjevo, prof. dr Olivera Nikolić, ovom prilikom poručila, znanje uvek treba da bude ono po čemu će se izdvajati od drugih.

DSC_8308

DSC_8359

DSC_8363

DSC_8413-2
DSC_8424