Simulacijom saobraćajne nezgode i pružanjem prve pomoći ugroženima počelo je obeležavanje Međunarodnog dana sećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda prema milenijumskim ciljevima UN.

Dan sećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda, Departman za pravo Singidunum Valjevo1

Dan sećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda, Departman za pravo Singidunum Valjevo2
U akciji kojom su okupljenim građanima na platou Centra za kulturu Valjevo demonstrirali procedure spašavanja, učestvovali su Crveni krst, ekipa Hitne pomoći Doma zdravlja Valjevo, učenici Medicinske škole „Dr Miša Pantić“, Vatrogasno-spasilačka jedinica i PU Valjevo.

Dan sećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda, Departman za pravo Singidunum Valjevo

Dan sećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda, Departman za pravo Singidunum Valjevo3

Drugi, formalni deo obeležavanja ovog dana održan je u velikoj sali Optine Valjevo. Prisutnima su se obratili dr Slobodan Gvozdenović, prof. dr Krsto Lipovac sa Saobraćajnog fakulteta, predstavnik Agencije za bezbednost saobraćaja, predstavnik Policijske uprave Valjevo, Slaviša Savić – volonter Agencije za bezbednost saobraćaja. 

Dan sećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda, Departman za pravo Singidunum Valjevo4

Dan sećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda, Departman za pravo Singidunum Valjevo5
Prezentacije o bezbednosti u saobraćaju, neadekvatnoj vertikalnoj i horizontalnoj signalizaciji, poštovanju propisa i ponašanju stanovnika u saobraćaju pripremili su studenti našeg Fakulteta, Departmana za pravne poslove i učenici srednje Tehničke škole Valjevo. Skup je zatvorio doc. dr Dragan Obradović, profesor našeg Fakulteta i sudija Višeg suda u Valjevu.

Dan sećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda, Departman za pravo Singidunum Valjevo6

Za više fotografija sa ovog događaja, posetite Fejsbuk stranicu Fakulteta.

Povodom Međunarodnog dana sećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda pozivamo Vas da posetite izložbu postera koja će trajati od 24-30. novembra 2017. godine u prizemlju, na I, II i III spratu fakulteta na adresi Železnička 5, Valjevo.

Autori izložbe, studenti Departmana za pravne studije Fakulteta zdravstvenih, pravnih i poslovnih studija Univerziteta SINGIDUNUM pozivaju Vas da se zamislite nad porukama navedenim na panoima, jer svi smo mi učesnici u saobraćaju.

Program obeležavanja Dana sećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda:

Poster - Dan sećanja 26.11.2017. smanjeno