U utorak 25. decembra 2018. godine na Fakultetu zdravstvenih, pravnih i poslovnih studija Univerziteta Singidunum održan je Dan stranih jezika povodom obeležavanja novogodišnjih i božićnih praznika.

DSC_3234

Kako izučavanje stranih jezika podrazumeva i upoznavanje sa kulturom, tradicijom i običajima zemalja čiji se jezici uče na našem fakultetu, studenti svih godina studija zajedno sa profesorkama stranih jezika, Sonjom Urošević, Lorom Petronić Petrović, Ivanom Damnjanović i Natašom Mirković pripremali su tradicionalna praznična pića karakteristična za tri govorna područja – englesko, špansko i nemačko. Tema aktivnosti ove godine nadovezala se na one koje su joj prethodile, odnosno pripremu tradicionalnih jela i slatkiša.

DSC_3228

Kao i prethodnih godina, nakon degustacije pića, studenti su podeljeni u tri tima učestvovali u novogodišnjem kvizu u okviru koga su proverili svoje znanje u poznavanju novogodišnjih i božićnih običaja i naučili nešto novo o drugim kulturama i tradicijama. Ovo je bila još jedna u nizu manifestacija koje Fakultet organizuje u toku meseca decembra kao svojevrsni uvod u Kolubarski sajam vina.

DSC_3205

DSC_3217

DSC_3231

Nastavnice stranih jezika Vam žele srećne praznike!

Cheers!

Prost!

Salud!