Prethodne nedelje učenike Srednje ekonomske škole „Valjevo“ ugostili smo na radionici koja je za cilj imala razvoj kritičkog i kreativnog razmišljanja, kao i kreiranja inovativnih ideja koje doprinose rešavanju izazova za bolji svet.

DSC_8586

Maturanti su u parovima kreirali svoje generatore ideja, birali krug ljudi kojima žele da pomognu i osmišljavali načine za unapređenje svakodnevnih izazova sa kojima se susreću. Timskim radom sagledali su izazove iz drugačijih perspektiva i dali inovativne predloge za poboljšanje svakodnevnog života, zdravlja i bezbednosti. Zajedničkim snagama analizirali su nivoe kompleksnosti i izvodljivosti svojih ideja i na kraju predstavili svoja inovativna rešenja.

DSC_8578

Već na početku, samom promenom fokusa sa ličnih potreba na razmišljanje o doprinosu i pomaganju drugim ljudima, mogli smo reći da je cilj radionice bio ispunjen.

DSC_8561

Zahvaljujemo se profesorkama Svetlani Milenković i Biljani Jelesijević koje su pratile i bodrile učenike u svojim razmišljanjima. Radionicu su vodili profesori dr Katarina Plećić i dr Marko Marković.

DSC_8594(1)