U periodu od 17. do 20. maja 2017. godine, dr Marko Marković, prodekan za nastavu našeg Fakulteta posetio je Minsk, prestonicu Belorusije sa ciljem učešća na konferenciji posvećenoj uvođenju bolonjskog procesa u beloruske visokoškolske institucije.

DAAD konferencija, Minsk Marko FZP

Tema konferencije bila je posvećena upoznavanju beloruske akademske zajednice sa bolonjskim procesom. Pored mnogobrojnih predavača sa univerziteta iz Evropske unije, beloruskim kolegama je posebno bilo zanimljivo da čuju iskustva koja smo sa uvođenjem bolonjskih odredbi imali na univerzitetima u Srbiji, obzirom da su naši fakulteti relativno skoro prošli taj proces.

DAAD konferencija, Minsk Marko Markovic FZP

Dodatna pažnja konferencije posvećena je i pristupu sredstvima kroz projekte koji se sprovode u okviru DAAD i Erazmus+ programa. Za studente posebno mogu biti interesantni programi studijskog boravka u Belorusiji koji bi mogli da se realizuju u bližoj budućnosti.

2017-05-19 09.40.36

Posebno važan deo događaja bile su posete Beloruskom državnom univerzitetu i Beloruskom nacionalnom tehničkom univerzitetu koji su posebni po tome što pored izuzetno dobrog kvaliteta rada, nalaze u samom centru Minska i imaju veoma velike kampuse u okviru kojih je grupisan veći broj fakulteta.

DAAD konferencija, Minsk Marko FZP4

Organizator konferencije bila je Nemačka služba za akademsku razmenu – DAAD (Deutscher Akademischer Austauchdienst). Konferenciji su, takođe, prisustvovale i kolege sa Univerziteta Singidunum iz Beograda prof. dr Zora Konjović, prof. dr Verka Jovanović i doc. dr Marina Savković.

DAAD konferencija, Minsk Marko FZP1

DAAD konferencija, Minsk Marko FZP5